Autor
Redacció

Les línies de bus de TMB són més eficients que les concessionades, segons un estudi de la UB

L'estudi, que es publicarà a la revista 'Journal of Policy Analysis and Management', conclou que els costos de gestió de les línies de bus de TMB són un 5-10% més baixos que els dels operadors de gestió indirecta de l'AMB.

Un estudi de la Universitat de Barcelona (UB), que publicarà la revista nord-americana Journal of Policy Analysis and Management, de l’Association for Public Policy Analysis and Management d’Estats Units, conclou que els costos de gestió de les línies de bus de TMB són entre un 5 i un 10% més baixos que els d'operadors privats.

L'estudi, que s'ha realitzat durant dos anys comparant les dades de TMB i els de les empreses privades concessionàries de l'AMB, també assenyala que els concursos permeten reduir els costos entre un 1% i un 1,5% tot i que a llarg termini també hi ha diferències.

Aquest treball ha estat elaborat pels investigadors Jordi Rosell i Germà Bel, del grup de recerca de governs i mercats de l'Institut de Recerca en Economia Aplicada de la UB.

 

Darrera modificació
dimecres, abril 27, 2016 - 17:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/linies-de-bus-de-tmb-son-mes-eficients-que-concessionades-segons-estudi-de-ub