Autor
Redacció

Comença la instal·lació de l’escala mecànica d'accés al metro de Barceloneta

S'ha incrementat l'amplada de l'accés, l'únic existent, fins als 5 metres i ara s'hi incorpora una escala mecànica per millorar-ne la seguretat i el confort

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat la instal·lació d’una escala mecànica en paral·lel a la nova escala de pedra per millorar la fluïdesa del trànsit de passatgers i fer-lo més còmode. Aquest actuació forma part de la fase final de l’ampliació de l’accés de Barceloneta (línia 4 de metro) situat a la plaça de Pau Vila.

L’estació disposa d’un sol vestíbul al qual s’accedeix mitjançant un únic accés. Fins ara els usuaris, que segons el dia de la setmana i l’època de l’any oscil·len entre els 20.000 i els 40.000, entraven i sortien per amb una escala fixa de 2,35 metres d’amplada. Arran de l’increment de l’afluència de viatgers dels darrers anys, atenent les peticions dels veïns i amb la fita d’evitar aglomeracions, TMB va projectar l’ampliació de l’accés fins als 5 metres. D’aquests, la nova escala fixa fa 3,5 metres mentre que l’escala mecànica ocupa la resta de l’espai.

Imatge
Configuració de l’accés a l’estació de Barceloneta abans i després de l’obra / Imatge: TMB

              Configuració de l’accés a l’estació de Barceloneta abans i després de l’obra


Les activitats per a la instal·lació de la nova escala mecànica es realitzaran fins el 31 d’agost sense afectacions al passatge.

L’estació de metro de Barceloneta va ser inaugurada el 1976, en el moment de posar-se en servei el tram Jaume I - Barceloneta de la línia 4. Des del 2008 disposa d’ascensors per a persones amb mobilitat reduïda i el 2016 TMB va executar-hi obres d’elevació del nivell de les andanes per reduir la distància amb els trens i facilitar l’embarcament i desembarcament de cadires de rodes i cotxets.

Darrera modificació
dimecres, agost 9, 2017 - 12:43
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/comenca-installacio-de-lescala-mecanica-dacces-metro-de-barceloneta