Autor
Redacció

Anar a fer un ‘canequi del 75’

Alfonso Vazquez, periodista del diari La Opinion de Malaga, ens seu en un autobús articulat Pegaso del 75, per fer-nos arribar la crònica d’una visita guiada per la història del transport públic de Málaga.

L’itinerari, organitzat per l’empresa cultural ‘Cultopía’, porta el suggeridor nom d’ ‘Un canequi del 75’. El terme ‘canequi’, segons el guia de la visita, és un terme que es fa servir en alguns barris de Màlaga en referència a uns recipients grans de ceràmica (‘caneys’) on es transportava el rom cubà que arribava al port per a la seva distribució en carretons. Els nens al port pujaven a aquests carretons i demanaven que els hi donessin un ‘canequi’, és a dir, un tomb.

Aquesta és una de les petites precioses anècdotes que durant les dues hores de trajecte explica el guia de l’expedició i també periodista Antonio Márquez. A més de la emotiva crònica de l’itinerari, podem trobar fotos i un simpàtic vídeo gravat a l’interior de l’històric Pegaso.

Al clip gravat a l’interior del bus, potser per aquelles sincronies ‘màgiques’ que de vegades es donen, els viatgers adults transformen per uns moments la seva essència, en la d’aquells nens que anaven al port per pujar als carretons que transportaven el rom cubà. Canten, com probablement podrien fer ells, mentre gaudeixen del seu particular ‘canequi’ per la història del transport públic malagueny. 

Darrera modificació
divendres, agost 25, 2017 - 09:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/anar-fer-canequi-75