Autor
Redacció

Enquesta internacional de satisfacció de bus i metro per analitzar-ne el servei

En marxa una nova recollida de dades de satisfacció dels usuaris de busos i metro com a part dels estudis comparatius que porten a terme el Grup Internacional de Benchmarking de Bus (IBBG) i els grups de metro CoMET i Nova.

Els usuaris de bus i de metro tenen una nova oportunitat d'opinar sobre el servei gràcies a la vuitena edició de l'estudi comparatiu que porten a terme el Grup Internacional de Benchmarking de Bus (IBBG) i els grups de metro CoMET i Nova.

En aquesta experiència internacional hi participen empreses de transport de ciutats com Delhi, Hong Kong, Londres, Ciutat de Mèxic, Madrid, Nova York, Santiago de Xile, Singapur, Bangkok, Brussel·les, Istanbul, Kuala Lumpur, Lisboa, Mont-real, Newcastle, Rio de Janeiro, Toronto, Vancouver, Dublín, París, Seattle i Sydney. Com a novetat, aquest any s'hi afegeix la ciutat de Berlín.

Amb aquest treball conjunt es vol analitzar el servei bus i de metro i estudiar-ne les millors pràctiques amb l'objectiu de millorar-lo a partir de les opinions dels clients. La base és una enquesta anònima, que a Barcelona pot contestar qualsevol persona que viatgi amb els autobusos i amb la xarxa de metro de TMB, tant si ho fa habitualment com si és un client esporàdic, visitant la secció específica del web. La data límit per participar-hi és l’1 de maig.

Atributs de servei

El qüestionari consta de 20 afirmacions davant les quals l'usuari ha d'indicar el seu grau de conformitat o disconformitat, fent clic a l'espai apropiat. Fan referència a atributs del servei com la disponibilitat, l'accessibilitat, la informació, el temps, l'atenció al client, el confort, la seguretat i l'impacte ambiental. També es demana una valoració respecte al pes o la importància de cadascun d'aquests atributs en l'opinió global del servei.

Es tracta d'un qüestionari únic per a totes les ciutats, que té en compte paràmetres normalitzats de valoració que formen part de la norma europea de qualitat UNE 13816. Per norma, els resultats són tractats confidencialment dins els grups de treball.

El 2015 es van recollir uns 50.000 qüestionaris sobre el servei de bus i metro de Barcelona, que va rebre valoracions semblants o superiors a les de les grans ciutats del món

Darrera modificació
dijous, agost 16, 2018 - 11:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/enquesta-internacional-de-satisfaccio-de-bus-metro-analitzar-ne-servei