Autor
Oriol Pàmies

Els transports del món se solidaritzen amb el metro de Brussel·les

Les organitzacions membres de la UITP reaccionen als mortífers atemptats del 22 de març amb demostracions de suport als ciutadans de la capital belga i a la STIB-MIVB.

Dimarts passat les accions terroristes a l’aeroport i el metro de Brussel·les van causar una commoció global. Les primeres hores el transport públic de la capital belga va quedar paralitzat. L’operador local, STIB-MIVB, a més de donar informació als seus usuaris, va reaccionar llançant una campanya en xarxes socials i suports propis, amb el lema La STIB estima Brussel·les, i va obrir un llibre de condolences al seu perfil de Facebook.

Les mostres de rebuig de les accions terroristes i de solidaritat amb les víctimes es van estendre per tot el món. El metro de Barcelona es va aturar 5 minuts el dia 23 al migdia i el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, va transmetre per carta el condol al seu homòleg de la STIB, mentre les autoritats catalanes anunciaven reforços de seguretat en les xarxes de transport massiu.

L’Associació Internacional de Transport Públic (UITP), amb seu a Brussel·les, ha animat els seus membres a multiplicar aquestes accions i les ha coordinat perquè obtinguin el màxim ressò.

Imatge
Un policia passa davant de les ofrenes florals a l'estació de metro de Maalbeek, a Brussel·les / Foto: ACN

Un policia passa davant de les ofrenes florals a l'estació de metro de Maalbeek, a Brussel·les / Foto: ACN
Darrera modificació
diumenge, març 27, 2016 - 13:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/transports-mon-se-solidaritzen-amb-metro-de-brusselles