Autor
Oriol Pàmies

Comencen a arribar els trens del Funicular un cop rehabilitats

Aquesta setmana el funicular de Montjuïc està rebent un dels seus dos trens, després de la reforma integral a què han estat sotmesos en un taller extern. La reobertura de la instal·lació està prevista per al 25 d'abril.

Després de la tornada dels trens, que arriben separats per cotxes entre aquesta setmana i la vinent, els treballs de reforma i actualització del funicular de Montjuïc entraran en la fase final, que inclou els ajustos i les proves de funcionament de tots els nous equips i funcionalitats. Aquesta fase tindrà una durada aproximada d'un mes.

La llarga aturada tècnica del Funicular es deu al fet que, després de 23 anys, en haver superat les 22.500 hores de funcionament, s’hi han hagut de realitzar les tasques extraordinàries de manteniment i posada al dia que preveu la normativa de transport per cable.

La represa del servei, el 25 d'abril

A l'inici de l'aturada, el novembre passat, els trens van ser desmuntats i les caixes van ser transportades al taller de Tradinsa, on s'ha dut a terme la renovació de la carrosseria, el repintat i la substitució del sistema hidràulic de frens i del comandament elèctric dels trens, entre d'altres tasques. Precisament la restauració de les caixes ha hagut de ser més profunda i laboriosa del previst, fet que ha originat un allargament de la feina i en conseqüència també del temps d'interrupció del servei. Així, la reobertura del Funicular serà el 25 d'abril en comptes del mes de març com s'havia anunciat.

Mentrestant, i en paral·lel amb els treballs d'actualització i modernització del material mòbil, a Montjuïc s'han substituït els cables tractors i el del contrapès, s'han instal·lat nous sistemes de fre (elèctric, de servei i d'emergència) i s'ha canviat el sistema de comandament i control. Altres millores implantades fan referència a la megafonia i al circuit de videovigilància.

Durant els treballs de revisió del Funicular, TMB recomana fer servir com a alternativa el servei especial d'autobús (que estarà operatiu fins al diumenge 24 d'abril), a més de les línies regulars de bus que arriben a la muntanya.

Imatge
Un dels cotxes del primer tren restaurat, situat sobre les vies del Funicular / Foto: Pep Herrero

La renovada sala de control del funicular de Montjuïc / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dimecres, març 9, 2016 - 11:13
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/comencen-arribar-trens-funicular-cop-rehabilitats