Autor
Oriol Pàmies

Lluita contra els furts: actualment hi ha 46 ordres vigents de no-entrada al metro

Avui el Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, i el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, han presentat les dades delinqüencials de la ciutat de Barcelona de l’any 2015. Pel que fa als furts, el fenomen que més afecta el transport públic, s'ha constatat que han crescut un 2,94%,

Aquesta pujada està motivada, en part, per l’increment de denúncies registrades al transport suburbà, fet que ja es va manifestar a finals de l’any 2014 i que es va mantenir fins al juliol de l’any passat. A partir d’aquell moment, amb la posada en marxa d’un pla estratègic en prevenció de furts als transports, la incidència delictiva va començar a disminuir, de manera que actualment s’ha aconseguit reduir notablement els delictes que afecten aquest àmbit.

El pla ha suposat mantenir reunions periòdiques amb representants de la regió policial Metrosud, la regió policial Metronord, la Guàrdia Urbana de Barcelona, i l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità i Divisió del Transport dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu ha estat actuar sobre la problemàtica que existeix a tota l’àrea metropolitana, i no només a la ciutat de Barcelona, actuant de manera transversal.

També s’ha creat un equip conjunt del Grup de Multireincidents i l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità amb l’objectiu de:

  • Aconseguir el màxim de sentències condemnatòries per als autors dels furts
  • Treballar amb la prova preconstituïda, la qual cosa significa que les víctimes que són turistes són acompanyades als jutjats perquè declarin allà i reconeguin el carterista. Aquesta prova es té en compte durant el judici.
  • Emetre ordres de no-apropament al metro. Actualment hi ha 46 ordres vigents de no-entrada al metro amb una vigència d’entre 6 mesos i 2 anys.
Darrera modificació
divendres, març 4, 2016 - 11:54
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lluita-contra-furts-actualment-hi-ha-46-ordres-vigents-de-no-entrada-metro