04.03.2016
Autor
Premsa TMB

Metro de Barcelona contracta el subministrament elèctric per al 2017 amb un descompte del 12%

Subtítol

La licitació amb els metros de Bilbao i Málaga, ETS i els tramvies de Múrcia i Saragossa s'ha resolt a favor d'Endesa per 24,2 milions d'euros

La xarxa de metro de Barcelona rebrà el 2017 el subministrament d'energia elèctrica d'alta tensió proporcionat per Endesa, que ha resultat guanyadora, per tercer any consecutiu, de la licitació convocada conjuntament per les empreses ferroviàries Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Metro Bilbao, SA, Euskal Trenbide Sarea / Xarxa Ferroviària Basca (MTS), Metro Málaga, SA, Tranvías Urbanos de Zaragoza, SL, i Sociedad Concesionaria Tranvía de Murcia. Entre les sis xarxes consumiran uns 406 gigawatts hora (GWh) en dotze mesos, per un import estimat de 24,2 milions d'euros més la tarifa regulada que cada empresa liquida al seu distribuïdor.

Un total de nou empreses comercialitzadores del sector elèctric van ser convidades a participar en la licitació, quatre de les quals van presentar oferta. La d'Endesa ha estat l'escollida perquè és la més avantatjosa econòmicament.

Licitació conjunta i oportunitats del mercat

La licitació conjunta del subministrament per part de diverses empreses —per sisè any consecutiu— i el seguiment constant de les oportunitats del mercat, amb la possibilitat d'avançar la contractació segons l'evolució de preus a futur, han donat com a fruit una reducció del cost de l’energia del 12,3% respecte de l'any anterior. D'aquesta manera, i comptant amb la implicació del proveïdor a oferir tarifes altament competitives, es compleix l'objectiu d'aconseguir les millors condicions de contractació possibles en cada moment, en el marc dels esforços de les empreses públiques i concessionàries per minorar costos i optimitzar recursos.

El consum elèctric de la xarxa de metro de TMB a Barcelona ascendeix a uns 256 gigawatts hora anuals. La xarxa consta de nou línies que sumen 122 quilòmetres de longitud, i el 2015 va registrar 385 milions de validacions.
 

Darrera modificació
09.08.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metro-de-barcelona-contracta-subministrament-electric-2017-amb-descompte-12