Autor
Marta Franco

El desplaçament actiu podria salvar més de 3 milions de vides

La UITP adverteix en un informe del dany irreparable que el trànsit està originant en la qualitat de l'aire de les ciutats i els greus efectes que provoca sobre la salut dels ciutadans.

En un estudi publicat al febrer, l'Associació Internacional del Transport Públic (UITP) alerta que la mala qualitat de l'aire, la inactivitat física i els accidents de trànsit són responsables de més de 2,6 milions de morts anuals al món.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que la inactivitat física és el quart factor de risc en la mortalitat global. A causa de l'estil de vida sedentari, cada vegada més estès, estan augmentant els casos d'obesitat, infarts cerebrals, atacs de cor, alguns tipus de càncer i la diabetis.

Per afrontar aquesta important crisi, l'associació apunta com una possible solució un nou concepte: el desplaçament actiu. Asseguren que caminar i anar en bici, en combinació amb l'ús del transport públic, pot prevenir més de 3,2 milions de morts.

Indiquen que en comparació amb l'experiència sedentària de conduir un cotxe, un transport públic urbà eficient facilita estils de vida més actius i saludables. A més, contribueix a la lluita contra el canvi climàtic, ja que redueix la contaminació de l'aire i el soroll, i aporta beneficis econòmics a les ciutats amb la creació de llocs de treball. 

"Una política de transport urbà centrada en el transport actiu té sentit no només pel bé de la nostra salut, sinó que també ajuda a transformar les nostres ciutats en llocs més verds, més pròspers i més agradables per viure i fer negocis", afirma Alain Flausch, secretari general de la UITP.

Darrera modificació
divendres, març 4, 2016 - 08:14

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/desplacament-actiu-podria-salvar-mes-de-3-milions-de-vides