Autor
Laura Martínez

Premi Creativitat per un projecte de recuperació d’energia elèctrica a metro

El projecte d’un sistema de Recuperació d’Energia Elèctrica a l’estació de metro d’Esglèsia Major de la L9 Nord de metro ha obtingut el Premi Creativitat juntament amb les empreses ISTEM i Infraestructures.cat

El passat 7 de juny, durant la Diada de l’Enginyer es van donar a conèixer els guanyadors de l’edició 2017 del Premi Creativitat que lliura el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. El premi és un reconeixement al Sistema de Recuperació d’Energia Elèctrica en la subestació d’Esglèsia Major de la L9 Nord de metro.

El projecte es basa en la instal·lació d’un sistema de recuperació de l’energia elèctrica generada a partir de l’energia de les frenades dels trens. La novetat es troba en el muntatge d’un inversor que permet la devolució de l’energia de les frenades (corrent contínu) a la xarxa de distribució elèctrica de la L9 Nord (corrent alterna), una vegada ja transformada, aconseguint així un gran estalvi energètic.

TMB té previst instal·lar dos equips recuperadors a cada línia de la xarxa convencional en els pròxims anys. Actualment, s’està procedint a la instal·lació d’equips similars en les subcentrals de les estacions de Canyelles (L3) i Verdaguer (L4). Està previst que ja puguin funcionar a principis del 2018.

Darrera modificació
dijous, agost 3, 2017 - 09:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/premi-creativitat-projecte-de-recuperacio-denergia-electrica-metro