Autor
Oriol Pàmies

Els primers busos híbrids articulats, a la línia 7

Aquesta setmana han entrat en servei comercial una part dels últims autobusos de gran capacitat adquirits per TMB, que redueixen un 30% els consums i les emissions amb la combinació de motors elèctrics i dièsel.

La flota d'autobusos de TMB ha incorporat aquest febrer 27 nous vehicles híbrids articulats de 18 metres, els primers d'aquest tipus que existeixen a l'Estat espanyol, que serviran per rejovenir i augmentar encara més la qualitat ambiental del servei de bus, que ja és de les més altes d'Europa. Són 12 Volvo 7900 i 15 Solaris Urbino 18, els primers dels quals estan assignats des d'aquesta setmana a la línia 7 (Diagonal Mar - Zona Universitària).

Els nous articulats són híbrids de funcionament en paral·lel, és a dir, que combinen la tracció elèctrica i la del motor dièsel. D'aquesta manera aconsegueixen reduccions de consums i emissions d'un 30%.

Algunes característiques dels nous autobusos articulats que percebran els usuaris són:

  • Quatre portes elèctriques, dues d'entrada al davant i dues de sortida al darrere, per escurçar el temps de parada
  • Tres validadores
  • Polsadors d'obertura de portes, que cal accionar quan l'autobús s'ha aturat a la parada
  • Connectors USB per a la càrrega de dispositius mòbils
  • Indicador lateral lluminós de nom de línia i destinació

Com tots els vehicles nous, aquests articulats tenen facilitats per a persones amb mobilitat reduïda com ara places reservades, rampa retràctil, polsadors per a invidents i terra antilliscant.

Amb la incorporació dels 27 autobusos híbrids, que substitueixen cotxes dièsel amortitzats, TMB fa un pas més en la reconversió ambiental de la flota, seguint les directrius europees i catalanes per al transport públic de superfície sobre reducció d'emissions i millora de la qualitat de l'aire.

Imatge
Autobús Solaris Urbino 18 híbrid a la línia 7 / Foto: Pep Herrero

Autobús Solaris Urbino 18 híbrid a la línia 7 / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dijous, febrer 25, 2016 - 11:45

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/primers-busos-hibrids-articulats-linia-7