23.02.2016
Autor
Premsa TMB

S'incrementen els serveis mínims per la vaga de Metro: 65% en hores punta i 45% la resta del dia

Subtítol

El departament de Treball ordena més transport públic per pal·liar la congestió del trànsit i reduir la contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha dictat avui una nova ordre de serveis essencials en relació amb la vaga de Metro convocada per demà, 24 de febrer, que revisa a l'alça la proporció de servei que s'ha de mantenir: ha de ser del 65% de l'oferta habitual en hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 16 a 20 h) i del 45% en la resta de franges horàries. Aquestes proporcions de servei són 15 punts més altes que les dictades per a la vaga de dilluns.

Això vol dir que durant la jornada els trens podran circular amb intervals que oscil·laran entre els 5-7 minuts de les hores punta i els 8-11 minuts de les hores vall.

El departament de Treball argumenta que la vaga de Metro d'ahir va ocasionar una més alta utilització del transport de superfície, que va derivar en congestió i dificultats per a l'evacuació en cas d'emergència. A més, l'elevada concentració de partícules en suspensió a l'atmosfera ha fet que es declari oficialment episodi de contaminació ambiental, situació en què es desaconsella l'ús de vehicles particulars.

Darrera modificació
12.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/sincrementen-serveis-minims-vaga-de-metro-65-hores-punta-45-resta-dia