Autor
Marta Espinosa

La xarxa de metro de Barcelona, 90% accessible

Amb la inauguració de la L9 Sud la xarxa de metro fa un gran salt endavant en termes d'accessibilitat: ja són 139 (de 154) les estacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda

La xarxa de metro continua avançant cap a la plena accessibilitat.  Amb l'estrena de la flamant L9 Sud, el passat 12 de febrer, el percentatge ha arribat a un número molt rodó i molt proper a l'objectiu del 100%.

En el dia d'avui la xarxa del suburbà barceloní ha assolit el 90% d'accessibilitat, gràcies a la incorporació de les 15 estacions de la L9 Sud, totes accessibles, i a l'adaptació d'estacions ja existents que enllacen amb la nova línia com són Zona Universitària (L3) i Collblanc (L5). Torrassa ja estava adaptada des del 2011. 

Així, ja són 139 les estacions que compten amb ascensors i altres facilitats per a persones amb mobilitat reduïda, d'un total de 154 estacions. És a dir, que el 90% de la xarxa de metro de Barcelona està adaptada. Actualment, estan en execució les obres de l'estació de Poblenou, de la línia 4.

El salt que representa la L9 Sud

La posada en marxa de la nova línia 9 Sud assoleix una fita important pel que fa a l'accessibilitat. Del tram inaugurat, format per 15 estacions i 19,6 quilòmetres de longitud, totes les estacions i trens estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Per afavorir l'accessibilitat, les instal·lacions de la xarxa de metro compten amb diversos elements que faciliten la connexió entre els diferents nivells per facilitar els moviments sense barreres arquitectòniques. En aquest sentit, a la nova línia 9 Sud un total de 50 ascensors i 133 escales mecàniques fan possible aquest objectiu. 

Com a curiositat, amb l'arribada de la L9 Sud (que connecta els municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat) les 17 estacions que donen servei dins del terme de l'Hospitalet de Llobregat  ja són totalment accessibles (sumant-hi també les de la L1 i la L5).

Imatge
Detall del pictograma d'accessibilitat en una de les portes d'andana L9 Sud / Foto: Pep Herrero

Exterior de l'estació de Fira de la L9 Sud / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/xarxa-de-metro-de-barcelona-90-accessible