Author
Marta Franco

Una oenagé ven llibres solidaris en quatre estacions del metro

L'Associació Llibre Solidari ven llibres al metro per ajudar famílies en risc d'exclusió social. Són llibres donats per particulars que, gràcies a la tasca dels voluntaris, es transformen en eines solidàries.

Fins al 30 d'abril l'Associació Llibre Solidari ven llibres de segona mà a les estacions de metro d'Universitat (L2), Espanya (L1), Diagonal (L3) i La Sagrera (L1). Són donacions de particulars que passen per les parades, les botigues o punts de recollida de l'oenagé. 

El preu dels llibres i d'altres materials que es posen a la venda, com ara pel·lícules o discos, és simbòlic: es venen a un, dos o tres euros. Amb els diners recollits es pretén ajudar famílies desfavorides pagant-los el lloguer i proporcionant-los aliments frescos, com a complement de l’ajuda que reben a través de Càritas o el Banc dels Aliments. L'ONG es posa en contacte amb els Serveis Socials dels ajuntaments de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet, Sabadell i el Vallès Occidental per donar un cop de mà en les ajudes socials. 

Una acció social que fomenta la cultura

La iniciativa va començar quan el barceloní Joan Bagur es va jubilar i va pensar que havia de fer alguna cosa per combatre la nova pobresa que ha portat la crisi econòmica. Va començar a recollir i vendre llibres al seu traster per ajudar famílies en situació de vulnerabilitat.

Actualment, aquesta entitat sense ànim de lucre està integrada per uns 60 voluntaris i té quatre punts fixos. A part de les que tenen al metro, també munta paradetes als mercats municipals de la Sagrada Família, la Guineueta i la Barceloneta. Recentment també ha instal·lat punts d'autovenda en oficines, empreses i als passadissos de cinc escoles oficials d'idiomes. 

Darrera modificació
dilluns, juliol 19, 2021 - 09:49

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/oenage-ven-llibres-solidaris-quatre-estacions-metro