Autor
Oriol Pàmies

Comença l'obra d'elevació del nivell de les andanes de l'estació Barceloneta

Els treballs de millora de l'accessibilitat a l'estació Barceloneta de la línia 4 es faran a les nits i duraran uns quatre mesos aproximadament.

Com a manifestació del compromís de TMB amb la plena accessibilitat de les xarxes de transport, ha començat l'obra d'elevació de les andanes de l'estació de metro de Barceloneta, a la línia 4, amb la finalitat de situar-les a la mateixa altura dels estreps de les portes dels trens i facilitar així l'entrada i sortida de persones amb mobilitat reduïda.

Les obres d'aquest tipus es fan a les nits, quan no hi ha servei de metro, però els usuaris s'adonaran que hi treballen els paletes per la inevitable pols i la zona d'emmagatzematge d'eines i material. La primera andana on s'actua és la de circulació descendent, direcció La Pau.

L'elevació dels bancs, al final

L'obra consisteix a elevar l'altura de les andanes i renovar-ne el paviment i els encaminaments amb un acabat d'alt contrast, reajustar els encaixos amb les escales i els ascensors (per això caldrà deixar-los fora de servei alguns dies, el temps mínim indispensable) i finalment elevar també el nivell dels bancs per restituir la distància normal dels seients. D'aquesta manera es faran innecessàries les rampes de metall que hi ha actualment a l'altura del primer cotxe, i que ajuden a salvar la distància vertical entre andanes i trens.

Una obra semblant s'executarà posteriorment a l'estació de Passeig de Gràcia de la línia 4. Prèviament s'ha realitzat i gairebé acabat la de l'estació de Diagonal de la línia 3.

Imatge
Embarcament de passatgers en un tren a través de la plataforma, que serà eliminada per les obres / Foto: Pep Herrero

Embarcament de passatgers en un tren a través de la plataforma, que serà eliminada per les obres / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
dimecres, febrer 17, 2016 - 10:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/comenca-lobra-delevacio-nivell-de-andanes-de-lestacio-barceloneta