31.07.2017
Autor
Premsa TMB

TMB denuncia l'atac a un Barcelona Bus Turístic per un grup d'encaputxats

Subtítol

La denúncia es presenta un cop quantificats els danys materials i les pèrdues ocasionades per l’incident

Transports Metropolitans de Barcelona presenta denúncia davant el jutjat de guàrdia per l’atac a un autobús turístic una vegada s’han recopilat totes les dades de l’incident i s’han valorat els danys materials i de l’aturada del servei, per una quantia de 1.849,24 €, ja que el vehicle no va poder continuar donant servei i es va haver de retirar a la cotxera. El passat 28 de juliol ja s’havien comunicat els fets als Mossos d’Esquadra.

El Barcelona Bus Turístic, una iniciativa conjunta de TMB i Turisme de Barcelona, va néixer fa 30 anys i és el bus turístic oficial de la ciutat de Barcelona. Els seus avantatges són notables per al sistema de transport urbà i per a la ciutat. A més de la generació d'activitat, l'aportació de visitants a 70 equipaments culturals i d’oci i la promoció internacional que representa, hi ha una millor organització i distribució de l'afluència turística i un menor impacte en l'ocupació de l'espai, ja que el conjunt dels viatgers del bus turístic en temporada alta equival a la circulació de 500 autocars menys. A banda, els beneficis (12,5 milions d'euros el 2015) es destinen íntegrament a finançar el transport urbà (80%) i la promoció turística de la ciutat (20%).

En aquest sentit, per al transport urbà de viatgers, l'aportació dels beneficis del Barcelona Bus Turístic al pressupost de TMB suposa una contribució important al sosteniment del transport públic regular i una disminució de les necessitats de finançament, via tarifes integrades o aportacions de les administracions públiques, equivalent a uns 10 milions d'euros anuals. 

Darrera modificació
31.07.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-denuncia-latac-barcelona-bus-turistic-grup-dencaputxats