11.02.2016
Autor
Premsa TMB

La línia 9 Sud de metro obrirà les portes al públic demà a les 3 de la tarda

Subtítol

Els veïns que vulguin conèixer el tram Aeroport T1 - Zona Universitària seran obsequiats aquest divendres amb un bitllet gratuït als accessos de les estacions

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei comercial d’un nou tram de la línia 9/10 de metro, aquest divendres a la tarda, entre les estacions d’Aeroport T1 i Zona Universitària. Seran 19,6 quilòmetres més de metro automàtic, que rebran la denominació L9 Sud, per diferenciar clarament aquest sector del que transcorre entre La Sagrera i Can Zam, que passa a denominar-se L9 Nord.

El nou tram de metro inclou 15 estacions, totes accessibles, de les quals 6 són de connexió amb altres línies de metro i transports ferroviaris, situades en els municipis del Prat de Llobregat, l’Hospitalet i Barcelona. D’aquesta manera la xarxa de metro creixerà de cop un 20%, una fita sense precedents a l’àrea metropolitana de Barcelona. Al mateix temps, les línies automàtiques sense conductor passaran a representar el 25% de la longitud total de la xarxa: 30,5 quilòmetres.

Marxa en blanc des del 22 de gener

Des del 22 de gener, en què la Generalitat va lliurar la infraestructura a TMB, s’estan fent les últimes proves i el rodatge dels trens i les instal·lacions de la L9 Sud, dins del que s’anomena marxa en blanc, és a dir, la reproducció de les condicions normals de funcionament sense passatgers. En aquest període va tenir lloc, el 30 de gener, una prova específica de fluxos de passatge a les estacions Aeroport T1 i Fira, amb la participació de 2.000 voluntaris.

L’obertura al públic del nou metro serà efectiva aquest divendres, 12 de febrer, a partir de les 15 hores aproximadament, després de l’acte inaugural. Per subratllar aquest moment històric, TMB ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament als accessos de les estacions (totes excepte Aeroport T1, Aeroport T2 i Parc Logístic) aquest divendres.

Horari comú a tota la xarxa

Un cop inaugurada, la línia 9 Sud passarà a tenir el mateix horari de servei que la resta de la xarxa, de 5 del matí a 12 de la nit els laborables, fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars. La freqüència de trens serà de 7 minuts en dia laborable, tot i que aquest interval es podrà reduir a menys de 4 minuts entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.

Recordem que TMB, com a operador de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, no sols és l’encarregada de prestar el servei de metro a la línia 9/10, sinó que també assumeix les activitats d’administració i conservació de les seves principals infraestructures, per encàrrec de l’ens propietari, Ifercat, així com la funció d’inspecció de les altres infraestructures adjudicades a concessionaris.

Imatge
Plànol de la línia 9 Sud / Foto: TMB
Darrera modificació
12.02.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/linia-9-sud-de-metro-obrira-portes-public-dema-3-de-tarda