09.02.2016
Autor
Premsa TMB

TMB ofereix acord als treballadors de Metro a la reunió de mediació prevista per demà

Subtítol

L’empresa portarà a la reunió propostes constructives que permetin millorar les condicions laborals dels treballadors.

  • TMB assegura estar disposada a augmentar la plantilla i reduir la temporalitat; a millorar la conciliació; a ser més transparent; i a buscar fórmules per al manteniment del poder adquisitiu dels treballadors.
  • L’empresa ja ha dut a terme vuit reunions amb els representants dels treballadors i, tal com ha fet des del primer moment, continua oberta a negociar i a dialogar per assolir marcs d’entesa.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) anirà demà a la reunió de mediació convocada pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a les 11:00 hores, a la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb voluntat d’assolir un acord que permeti millorar les condicions laborals dels treballadors i desconvocar les vagues.

En els últims mesos l’empresa ha manifestat la voluntat de dialogar i d’arribar a un bon acord i per aquest motiu ha començat a negociar el conveni col·lectiu de metro mesos abans que vencés l’anterior (1 de gener del 2016), amb l’objectiu de facilitar el procés de negociació. TMB ha accedit a dur a terme reunions setmanals i fins a dia d’avui ha mantingut vuit trobades amb els representants dels treballadors. Des del primer moment  l’empresa ha manifestat la seva total transparència en el marc de la taula de negociació i ha ofert el volum d’informació més elevat i detallat de la història dels convenis col·lectius de TMB.

El passat 2 de febrer la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, un cop finalitzada la mobilització convocada pels sindicats durant l’aturada parcial de metro, va rebre una representació de tots els sindicats i el president del Comitè d’Empresa per tal d’escoltar les reivindicacions plantejades. Cal tenir en compte que, prèviament, abans de l’estiu, ja havia realitzat reunions amb els diferents comitès d’empresa de mobilitat, entre ells els de Metro.

Amb vista a l’acte de mediació de demà, TMB creu que hi ha recorregut per tal d’assolir un marc d’entesa i, com ja ha vingut fent en els darrers mesos, assistirà a la reunió amb una total predisposició al diàleg i amb la voluntat d’establir acords que suposin millores efectives per a la plantilla.  Per aquest motiu, l’empresa portarà a la reunió propostes constructives que permetin millorar les condicions laborals dels treballadors de metro. Entre elles:

  • Un increment de la plantilla en l’àrea de Manteniment.
  • Mesures per reduir la temporalitat, amb millores en la contractació tant per al col·lectiu d'empleats amb contractes de temps parcial, com per al col·lectiu de rellevistes i el personal de la bossa d'estiu en l'àrea d’Operacions.
  • Una millora de la conciliació de la vida familiar i laboral en l’àrea Operacions.
  • La voluntat de buscar fórmules per al manteniment del poder adquisitiu dels treballadors.
  • Aposta per la transparència.

L’empresa recorda que actualment el 90% de la plantilla ja té un contracte fix. D'altra banda, TMB continua reiterant que les declaracions d’alguns representants sindicals de Metro sobre l’evolució salarial del personal de l'empresa no són correctes. El cost mitjà unitari del personal de conveni de Metro, durant el període 2011-2014, es va incrementar en un 3,42% com a conseqüència de l’aplicació d’acords sindicals, mentre que el cost mitjà unitari del personal de fora de conveni es va incrementar en un 0,5%.

TMB reitera el seu respecte al legítim dret de vaga però insisteix en que la feina feta fins ara i la voluntat d’acord amb el qual l’empresa assisteix demà a la reunió hauria de permetre fer passos en positiu i assolir un escenari de negociació i diàleg que permetin allunyar situacions que repercuteixen directament en un servei bàsic i imprescindible per la mobilitat quotidiana de milions de persones de la ciutat de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

Darrera modificació
10.02.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-ofereix-acord-treballadors-de-metro-reunio-de-mediacio-prevista-dema