09.02.2016
Autor
Premsa TMB

Normalitzat el servei de metro al tram Universitat - Glòries de la línia 1

Subtítol

Els trens no circulaven entre Universitat i Glòries, a causa de l'entrada de fum procedent del túnel ferroviari contigu

A les 11.04 hores s’ha restablert el servei de metro de la línia 1 al tram Universitat - Glòries que estava sense servei des de primera hora del matí com a conseqüència de la notable presència de fum al tram central de la línia, entre Catalunya i Marina, procedent del túnel contigu utilitzat pels serveis de Rodalies. Des de les 10.45 hores els trens ja circulaven a tota la línia 1 però no s’aturaven a l’estació d’Arc de Triomf en tots dos sentits de la marxa, per facilitar la ventilació i la dissipació del fum. 

A les 5.28 h s'ha establert un servei parcial entre Hospital de Bellvitge i Universitat, d'una banda, i entre Glòries i Fondo, de l'altra. Però a les 5.52, la propagació del fum fins a Universitat ha obligat a limitar la circulació de trens fins a Espanya. Més tard, a les 8.00 h, un cop ventilada l'estació d'Universitat, s'ha pogut prolongar el servei parcial, altra vegada d'Hospital de Bellvitge a Universitat.

Els tècnics de Metro, en coordinació amb Bombers, han practicat maniobres de ventilació al túnel com a pas previ a la normalització del servei.

Com a alternativa al tram tallat, els usuaris han pogut fer servir un servei especial d'autobusos entre Espanya i Glòries, des de les 6.15 h, llançadora que a les 8 h ha passat a ser entre Universitat i Glòries. També s’han recomanat altres combinacions de metro, ja que la resta de línies de la xarxa han funcionat amb normalitat, així com els autobusos regulars per cobrir el recorregut entre Universitat i Glòries.

La incidència s'ha comunicat als usuaris mitjançant megafonia, indicadors lluminosos, empleats situats a les estacions, a les pantalles del MouTV, l’aplicació TMB App i xarxes socials.

Darrera modificació
14.08.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/normalitzat-servei-de-metro-tram-universitat-glories-de-linia-1