Autor
Redacció

Nous sistemes d'informació al client, més actius i dinàmics, a la línia 9 Sud

Una de les novetats de la línia 9 Sud és el seu avançat sistema d'informació a l'usuari, connectat automàticament als trens. T'expliquem els nous models d'informació que s'estrenaran el 12 de febrer.

A la L9 Sud l'usuari pot mantenir-se informat en temps real del temps que falta per al proper tren, per quina via arribarà, si pararà a totes les estacions o si hi ha cap incidència, per mitjà de les pantalles d'informació. També rebrà missatges per la megafonia i els teleindicadors (rètols lluminosos situats sobre les portes d'andana).

A les pantalles dels vestíbuls s'hi podrà veure el temps que falta perquè arribin els pròxims trens, la via per la qual passarà, la seva destinació, si el proper tren és l'últim del dia i si es tracta d'un tren que s'atura o no a totes les estacions. A més, també es donarà informació en temps real d'incidències imprevistes i de les planificades mitjançant el text rodant de les pantalles.

A les pantalles de les andanes, a més d'aquesta informació, també es podrà saber la via per la qual passaran els propers trens, segons l'andana on siguis, i si el tren no para a l'estació perquè és exprés o per qualsevol incidència.

La informació més completa, també a bord del tren

Els trens de la línia 9 Sud són trens automàtics dotats de les tecnologies més avançades i gestionats des del Centre de Control de Metro, cosa que garanteix més seguretat i un millor servei a l'usuari.

Gràcies als nous sistemes d'informació georeferenciats i vinculats al mateix tren, un cop a l'interior l'usuari podrà comprovar la seva destinació, que pot ser Zona Universitària o Aeroport T1, però també una estació intermèdia, en el cas de les circulacions de reforç. I és que el servei de la línia 9 Sud serà flexible i amb capacitat d'adaptar-se als esdeveniments, amb una oferta variable en funció de la demanda i de les necessitats ciutadanes.

També s'informarà sobre la propera parada i els enllaços que té, i si el proper tren és l'últim, ja que s'indicarà a continuació del temps de pas del tren. Igualment, si un tren no para a l'estació perquè és exprés o per qualsevol incidència, això sortirà reflectit a les pantalles, així com també la informació sobre la necessitat de canviar d'andana en arribar en alguna estació per continuar el viatge.

Destinació aeroport

En els trens amb destinació a l'aeroport també es podrà saber la programació dels propers vols a la T1 i la T2, el temps estimat d'arribada i es recordarà quins bitllets serveixen per anar a les estacions de les dues terminals.

En aquesta pàgina del web de TMB es poden trobar més detalls sobre el funcionament del sistema d'informació de la línia 9 Sud.

Imatge
Pantalla vestíbul amb els propers trens / TMB

Pantalla de trens amb el temps estimat d'arribada a l'aeroport / TMB
Darrera modificació
dijous, febrer 11, 2016 - 12:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/nous-sistemes-dinformacio-client-mes-actius-dinamics-linia-9-sud