02.02.2016
Autor
Premsa TMB

Afectacions al servei en l'inici de l'aturada parcial al metro entre les 10.00 i les 15.00 h

Subtítol

Per prevenir aglomeracions i gestionar els fluxos de passatge s'han tancat uns 40 accessos, però totes les estacions continuen obertes

L'aturada parcial al metro convocada entre les 10 i les 15 hores s'està desenvolupant sense incidències ni aglomeracions. De manera preventiva, a partir de les 9.30 s'han tancat alguns accessos d'estacions, per facilitar la gestió dels fluxos de passatge en els altres accessos oberts. Igualment, en línies de peatge del tipus de portes lliscants la mesura preventiva ha estat reduir el nombre de passos d'entrada. Una altra precaució és la disposició de les escales mecàniques en sentit pujada o bé aturades.

Les mesures adoptades corresponen al primer nivell de prevenció, amb la finalitat d'evitar situacions de perill a l'interior de les estacions, sobretot a les andanes.

Pel que fa al servei, la retirada de trens s'ha de fet de manera esglaonada a partir de les 10 h i fins a les 11 el carrusel s'ha anat ajustant a l'oferta dictada en els serveis mínims, del 20%, equivalent a intervals de 20 minuts o més en la majoria de línies.

Desmentiment sobre l'evolució dels salaris

D'altra banda, TMB desmenteix les declaracions d’alguns representants sindicals de Metro sobre l’evolució salarial del personal de l'empresa. El cost mitjà unitari del personal de conveni de Metro, durant el període 2011-2014, es va incrementar en un 3,42% com a conseqüència de l’aplicació d’acords sindicals, mentre que el cost mitjà unitari del personal de fora de conveni es va incrementar en un 0,5%.

Els pressupostos de TMB són públics i responen a la normativa legal establerta en cada moment, incloses les limitacions de massa salarial imposades en cada moment per la llei de pressupostos generals de l’Estat.

Recordem que la convocatòria de la vaga parcial d'avui i l'anunci de posteriors mobilitzacions ha interromput sense raons objectives el desenvolupament de la negociació del conveni col·lectiu de Metro que ha de substituir el que va vèncer tot just l'1 de gener passat. L’empresa reitera la seva voluntat de continuar treballant per uns acords que compatibilitzin la millora del servei públic i la millora de les condicions laborals.

Recordem que el plantejament de TMB per al nou conveni col·lectiu es basa en:

  • Manteniment del poder adquisitiu dels treballadors, dins dels límits imposats per l’actual marc legal, normatiu i pressupostari derivat de la llei de pressupostos de l'Estat i  els convenis de finançament del transport públic.
  • Adequació organitzativa per prestar un millor servei al ciutadà.
  • Conciliació de la vida personal i familiar.
Darrera modificació
02.02.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/afectacions-servei-linici-de-laturada-parcial-metro-entre-1000-1500-h