29.01.2016
Autor
Premsa TMB

TMB recomana no utilitzar el metro aquest dimarts entre les 10 i les 15 h

Subtítol

Els serveis mínims dictats amb motiu de l'aturada només garanteixen el 20% dels trens, que circularan amb intervals de més de 20 minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana no utilitzar demà el servei de metro durant l’interval de l’aturada convocada  pel Comitè d’Empresa, entre les 10.00 h. i les 15.00 hores, per evitar aglomeracions davant els serveis mínims decretats per la Generalitat. En cas de necessitat, la direcció del Metro podria arribar a tancar algunes estacions, o fins i tot suspendre el servei, per garantir la seguretat de les persones.

El Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin uns serveis mínims equivalents al 20% de l'oferta habitual. Això vol dir que durant l'aturada les estacions continuaran obertes però els trens circularan amb intervals molt superiors als normals, que poden ser de 15 minuts o més. En cas necessari s'adoptaran mesures de regulació dels fluxos de passatge per evitar que se superi la capacitat de les andanes.

En un dia laborable, de 10 a 15 hores, la xarxa de metro sol registrar unes 340.000 entrades en total, un volum de passatge que no serà possible absorbir si la capacitat es redueix a una cinquena part. Per tant TMB recomana considerar altres mitjans de transport o bé evitar els desplaçaments en aquesta franja.

La convocatòria de vaga parcial i l'anunci de posteriors mobilitzacions ha interromput sense raons objectives el desenvolupament de la negociació del conveni col·lectiu de Metro que ha de substituir el que va vèncer tot just l'1 de gener passat. L’empresa reitera la seva voluntat de continuar treballant per uns acords que compatibilitzin la millora del servei públic i la millora de les condicions laborals.

Darrera modificació
14.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-recomana-no-utilitzar-metro-aquest-dimarts-entre-10-15-h