Autor
Oriol Pàmies

L'Irizar i2e, vehicle industrial ecològic del 2016 a Espanya

Els premis als millors vehicles industrials del 2016 han distingit l'autobús 100% elèctric Irizar i2e, que TMB està provant en el marc del projecte europeu ZeEUS de promoció del transport públic d'emissió zero.

La setmana passada va tenir lloc a Madrid la gala d'entrega dels premis als millors vehicles industrials de l'any a Espanya, organitzada per les revistes Viajeros i Transporte 3, del grup Editec. I una de les distincions va recaure en l'autobús elèctric i2e del fabricant basc Irizar, del qual TMB està provant dues unitats dins del projecte ZeEUS, finançat per la Unió Europea.

L'i2e va ser reconegut com a millor vehicle industrial ecològic, per la seva extrema eficiència i netedat ─ja que no desprèn emissions de cap tipus─, després que el 2015 va ser premiat com a autobús de l'any.

Precisament, com a autobús del 2016 a Espanya ha estat designat el Solaris Urbino 12 Electric, germà petit de l'Urbino 18 Electric, que és l'altre model que TMB tindrà a prova dins del projecte ZeEUS a partir de la primavera vinent.

Els premis reflecteixen l'opinió de 243 empresaris i professionals dels sectors del transport de mercaderies i de passatgers de totes les comunitats autònomes.

Darrera modificació
dilluns, setembre 26, 2016 - 10:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/lirizar-i2e-vehicle-industrial-ecologic-2016-espanya