27.07.2017
Autor
Premsa TMB

Els treballadors de Metro ratifiquen el conveni que donarà estabilitat laboral i organitzativa

Subtítol

TMB agraeix l'actitud de la ciutadania davant la vaga i lamenta les molèsties que ha pogut comportar

L’aprovació per part de les assemblees de treballadors de Metro de la proposta de conveni  formulada pel Departament de Treball de la Generalitat el passat 24 de juliol, posa fi a la convocatòria de vagues indefinides que durant els últims dotze dilluns han afectat la mobilitat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Després de quasi dos anys de negociació, la Direcció de TMB expressa la seva satisfacció per l’acord assolit i manifesta el seu reconeixement a l’esforç i voluntat de totes les parts per arribar a un acord, així com el paper desenvolupat durant el procés de mediació pel Departament de Treball de la Generalitat.

TMB agraeix a la ciutadania la seva paciència i col·laboració, així com l’actitud que ha mantingut al llarg d’aquest conflicte i lamenta les molèsties que han patit els viatgers que cada dilluns agafen el metro.

La proposta de conveni formulada pel Departament de Treball de la Generalitat garanteix l’estabilitat laboral i organitzativa de l’empresa de Metro per als propers anys i unes condicions laborals de qualitat per a la plantilla, amb una millora de les condicions econòmiques i socials.

Durant el procés de negociació, la Direcció de TMB ha demostrat un tarannà flexible, dialogant i responsable, que l’ha portat a realitzar el màxim esforç possible per atendre les reivindicacions dels treballadors, sense hipotecar les millores en el servei que reclamen els usuaris i la ciutadania.

Aquest acord ha de permetre mantenir l’equilibri necessari per prestar un servei de qualitat i alhora garantir la viabilitat de l’empresa. En aquest sentit, TMB ha acceptat el límit legal al qual pot arribar com a ens públic, i també ha arribat també al topall de la disponibilitat de recursos de l’empresa; uns recursos que procedeixen dels ciutadans i que, per tant, s’han de gestionar amb responsabilitat i eficiència.

El restabliment de la normalitat en la prestació del servei de metro permetrà continuar sumant nous usuaris al transport públic. En els primers sis mesos de l’any, la xarxa de metro ha experimentat un notable increment del passatge, del 5,8%.  S’hi van fer 203,17 milions de viatges, amb un guany d’11,12 milions.
 

Darrera modificació
31.07.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/treballadors-de-metro-ratifiquen-conveni-que-donara-estabilitat-laboral