14.01.2016
Autor
Premsa TMB

Posició de TMB davant l'anunci de mobilitzacions i alteracions del servei per part del personal de Metro

Subtítol

L'empresa lamenta que els sindicats trenquin el procés de negociació del conveni per una estratègia oportunista

Davant el calendari de mobilitzacions i aturades del servei de Metro, anunciat pel Comitè d’Empresa d’aquesta companyia per al mes de febrer, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) rebutja aquesta estratègia oportunista dissenyada pels sindicats, que volen aprofitar dos grans esdeveniments com són la inauguració de la línia 9 sud i la celebració del Mobile World Congress, per pressionar en el procés de negociació del conveni col·lectiu.

Resulta incomprensible que s’aboqui els treballadors de Metro a una vaga davant d'un conveni que ha vençut tot just l'1 de gener del 2016. Va ser per voluntat de l’empresa que es van iniciar les negociacions al mes d’octubre. En aquests moments ens trobem en ple procés i no es donen raons objectives per trencar-lo, ja que alguns aspectes fonamentals encara no han arribat a discutir-se. Per contra, TMB reitera la seva voluntat de continuar negociant, amb una actitud constructiva i de bona fe.

L'empresa vol deixar clar que no cedirà a la pressió d'unes accions pensades per causar la màxima pertorbació en la mobilitat de la ciutadania de Barcelona i l'àrea metropolitana, però manté la ferma voluntat de diàleg dins del procés de negociació.

De manera resumida, el plantejament de TMB per al nou conveni col·lectiu de Metro és el següent:

  • Vigència de quatre anys per donar estabilitat a les relacions laborals.
  • Manteniment de les condicions econòmiques dels treballadors, dins dels límits imposats per l’actual marc legal, normatiu i pressupostari derivat de la Llei de Pressupostos de l'Estat i  els convenis de finançament del transport públic.
  • Adequació organitzativa per prestar un millor servei al client, tot avançant en la conciliació de la vida personal i familiar.
  • Adaptació de la classificació professional.

En aquest sentit, l'empresa subratlla la voluntat de continuar treballant amb els representants sindicals per aconseguir acords que siguin compatibles amb una millora del servei de transport ofert a la ciutadania, tinguin cabuda en el marc legal vigent i suposin alhora una millora en les condicions dels treballadors.

Darrera modificació
03.06.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/posicio-de-tmb-davant-lanunci-de-mobilitzacions-alteracions-servei-part-personal-de