Autor
Oriol Pàmies

El 46% dels espanyols declaren que fan servir el transport públic

Caminar o anar amb bicicleta dins la pròpia localitat és l'hàbit de mobilitat ecològica més estès: el practiquen cada dia el 59% dels ciutadans majors d'edat, segons l'últim baròmetre del CIS.

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) recull en el seu últim baròmetre, publicat el 7 de gener, algunes opinions i comportaments dels ciutadans espanyols en relació amb el medi ambient i la mobilitat, explicats per ells mateixos. Segons l'estudi, el 45,6% dels ciutadans més grans de 18 anys fan servir almenys algun cop el transport públic per moure's per la seva localitat, mentre que el 32,8% diuen que no el fan servir mai.

El grup dels que sí que viatgen en transport públic es divideix entre els usuaris quotidians (que representen el 25,6%) i els ocasionals (20%). Hi ha un altre 21,4% d’enquestats que aclareixen que no el poden fer servir perquè al seu poble o ciutat no n'hi ha.

Però l'hàbit majoritari pel que fa a la mobilitat és el de desplaçar-se caminant o en bicicleta: el practiquen cada dia el 58,9% dels espanyols i un 24,1% “algunes vegades”. Pel que fa al cotxe, en tenen a disposició el 66% dels enquestats, la meitat dels quals el condueixen cada dia i el 25,6% diverses vegades a la setmana.

El baròmetre del CIS és un estudi d’opinió fet a partir de 2.495 entrevistes en 256 municipis, entre els dies 1 i 11 de desembre del 2015. L'avanç de resultats complet es pot consultar al web d'aquest organisme estatal.

Darrera modificació
dimecres, gener 20, 2016 - 13:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/46-espanyols-declaren-que-fan-servir-transport-public