Autor
Redacció

Aquest autobús elèctric es propulsa amb l'àcid de les picades dels insectes

La BBC ha publicat un interessant article sobre un grup d'estudiants d'una spin-off de la Universitat Tecnològica d'Eindhoven, als Països Baixos, que està obrint noves vies tecnològiques per aconseguir un transport lliure d'emissions en la lluita contra la contaminació, tan present a les grans ciutats. Els joves investigadors han desenvolupat un sistema que permet emmagatzemar energia en forma líquida i que es pot transportar sense gaire complexitat, tal com fan els actuals vehicles de combustibles convencionals.

I quina és aquesta energia? És una energia que sintetitzen en forma líquida: àcid fòrmic. Aquest compost és el que formigues i d'altres insectes ens deixen quan fan una picada.

Els estudiants han trobat que a partir dels components de l'àcid fòrmic es poden nodrir les piles d'hidrogen que alimenten els vehicles elèctrics i que no emeten gasos nocius. Com que es presenta en forma líquida, això significa que es pot transportar i emmagatzemar per tornar a omplir el dipòsit, com podríem fer quan anem a una benzinera.

A finals del 2017, aquest nova solució es provarà en un autobús elèctric que circularà per les carreteres dels Països Baixos i estarà present en certàmens i esdeveniments del sector del transport públic.

Darrera modificació
dilluns, agost 7, 2017 - 09:32
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aquest-autobus-electric-es-propulsa-amb-lacid-de-picades-insectes