Autor
Marta Franco

Neix TMB Notícies, el web d’actualitat del transport públic

Ser un aparador de les novetats, els projectes i les vivències del transport públic de Barcelona i l'àrea metropolitana, sense perdre de vista el que passa arreu del món. Aquest és l’esperit amb què neix el web de notícies de TMB.

TMB Notícies és el web d’actualitat per als qui ens movem cada dia amb bus o metro i ens interessa conèixer millor l'empresa i el seu entorn, amb articles especialitzats sobre transport públic i l’àmbit de la mobilitat.

Aglutina i substitueix dos espais existents anteriorment: la revista digital “Hora Punta” i l'apartat de premsa que fins ara es podia trobar al web corporatiu.

Adéu a las revistes d’empresa de tota la vida

Concebuda com un petit mitjà de comunicació multimèdia seguint la inspiració de l'anomenat "periodisme de marca", TMB Notícies pretén consolidar-se com una plataforma des de la qual compartir l'actualitat i promoure la conversa amb els seguidors en les xarxes socials.

A més vol recollir i transmetre la visió més àmplia i experiencial del món del transport urbà, de manera que ressalti el seu carisma indiscutible.

El lector hi pot trobar continguts propis sobre la companyia, però també d’altres que ens han semblat interessants trobats en altres webs o a les xarxes socials. 

S’han desenvolupat nous models i formats per al contingut informatiu per tal que l’usuari consumeixi les notícies d’una manera amena i visual.  El disseny és net i dóna una gran importància a les notícies, gràcies a una clara aposta per la imatge i el multimèdia.

Com s’estructura la informació?

Al web de notícies conviuran tres continguts diferenciats: les notes de premsa, notícies pròpies sobre TMB i el seu entorn, i les notícies de tercers, allò que anomenem “vist a la xarxa”. Visualment cadascun té associat un color propi per indicar al lector a primer cop d’ull aquesta varietat.

Per afavorir la dinamització del contingut, la portada del web de notícies s’organitzarà en 3 blocs i en 8 seccions. En el primer bloc, encapçalat per l’epígraf “Actualitat” es visualitzaran els últims continguts publicats de les seccions d’Innovació, Transport i Empresa. L’espai central es reservarà per a les notícies de l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) amb el nom de “Compromís”, i s’hi veuran els continguts de les seccions Cultura i oci, Societat i Medi ambient. La darrera posició l’ocupa el bloc “Vivències”, en què es recullen els continguts de les seccions En xarxa i Història, i on es reserva un lloc fix per fer enquestes.

La Sala de Premsa tindrà un espai propi. Es tracta d’un apartat pensat per facilitar la feina dels professionals de la informació, en què s’ofereix una recopilació de materials de recurs. S’inclou documentació corporativa, dades bàsiques sobre els transports que opera TMB, recursos gràfics i una síntesi de la història de la companyia, una línia de temps interactiva que destaca les principals fites entre 1979 i 2014.

Contingut vinculat gràcies a la taxonomia

Per buscar la informació l’usuari pot fer servir el requadre principal de cerca situat a la part dreta de la capçalera. Dins de la Sala de Premsa hi ha un segon buscador que filtra per data i temàtica entre totes les notes de premsa publicades.

Més enllà de l’ordenació tradicional per seccions, cada informació s'associa a una sèrie de conceptes que van generant automàticament diferents punts d'entrada i enriquint centenars de nínxols temàtics. Amb l’ús d’aquestes etiquetes es passa d'un nombre limitat de seccions a un nombre il·limitat que ajuda a agrupar i a trobar la informació en funció d'interessos més concrets. 

Gràcies a la taxonomia s’aconsegueix un sistema de navegació contextual perquè l’usuari arribi a un mateix lloc seguint diferents camins.

Lectura en trànsit des de tauletes i smartphones

Aprofitem l’oportunitat per donar-te la benvinguda al nou web de notícies de TMB. De la mateixa manera, et convidem a rebre els articles que s’hi publiquen subscrivint-te al butlletí o per RSS

Si formes part de la nostra comunitat, TMB Notícies serà una lectura ideal per als teus desplaçaments en metro i autobús, ja que ha nascut amb un disseny web responsiu perquè ens puguis seguir a través dels dispositius mòbils.

La teva opinió és important

Volem saber la teva opinió. Plegats podem millorar el nou web de notícies de TMB, perquè et sigui més útil i interessant: des de temes de navegació fins a desenvolupament de continguts. Envia’ns els teus suggeriments a l’adreça gabpremsa@tmb.cat o bé fes-nos un tuit adreçat al nostre perfil de Twitter @TMB_Barcelona
 

Darrera modificació
dimecres, gener 20, 2016 - 13:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/neix-tmb-noticies-web-dactualitat-transport-public-0