Autor
Redacció

Aquest estiu ja es podrà viatjar per les vies del tren postal suburbà de Londres

El metro de Londres és el més antic del món. Hi viatgen més de tres milions de persones diàriament. Però no ha estat l'únic mitjà de transport del subsòl londinenc. Una altra xarxa subterrània sobre rails i a 70 metres de la superfície va entrar en servei el 1927. Es tractava del Mail Rail: en lloc d'unir estacions, aquesta xarxa enllaçava oficines de correus i va arribar a transportar uns quatre milions de cartes diàries.

Eren els trens de correus, una xarxa social que circulava per uns túnels que eren més estrets que els del metro i s'estenien d'est a oest de la capital, de Whitechapel  a Paddington. Aquestes línies es van tancar al 2003. El motiu va ser fonamentalment econòmic: mantenir aquest transport per a la distribució del correu postal, que funcionava 22 hores al dia amb 220 empleats, sortia cinc vegades més car que fer-ho a peu de carrer.

Però amb la inauguració del Museu Postal de Londres, avui 28 de juliol, també es reobrirà part del Mail Rail i tornaran a la vida els túnels del tren postal. Aquesta vegada no transportarà cartes, sinó londinencs i turistes que gaudiran d'un petit viatge d'oci per les línies de ferrocarril de les oficines de correus. Ho faran en dos trens modificats i moguts per bateries que podran transportar fins a 32 passatgers. El corredor ferroviari portarà els visitants al Museu Postal en viatges d'un quilòmetre que duraran 15 minuts, i serà ben aviat...

Si vols saber quan hi pots viatjar, més detalls del Mail Rail o què més trobaràs al Museu Postal, només has de fer un clic.

Darrera modificació
dimecres, juliol 26, 2017 - 08:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aquest-estiu-ja-es-podra-viatjar-vies-tren-postal-suburba-de-londres