Autor
Redacció

El metro més gran del món creix per no col·lapsar-se

Mikel Iturralde escriu a la publicació digital Treneando sobre l'expansió del metro més gran del món per longitud, el de Xangai, amb tres noves línies que sumen 55 quilòmetres i que milloraran la connectivitat de la xarxa. El suburbà de la ciutat més poblada del món i segona àrea metropolitana de la Xina tindrà a finals del 2020 830 quilòmetres de xarxa que donaran servei als 30 milions d'habitants de la ciutat.

Per fer-nos una idea d'aquests números, el metro de Barcelona té una longitud de xarxa de 119 km per a uns 3 milions d'habitants de l'àrea.

Malgrat els números estratosfèrics del metro de Xangai, la xarxa es col·lapsa en hores punta. El 2016, la mitjana d'usuaris en dies laborables era d'uns 10,65 milions (a Barcelona són 1,3 milions). És per això que les tuneladores treballen nit i dia a la ciutat xinesa per tenir els quilòmetres de xarxa necessaris per donar més servei.

Una de les moltes dades interessants de l'article de Mikel Iturralde és com es finança aquesta obra: el 45% prové del govern municipal de Xangai. Si vols saber d'on ve la resta d'inversors i d'on provenen els guanys del metro, entre moltes altres coses, ho tens a un sol clic.

Darrera modificació
dilluns, juliol 24, 2017 - 09:33
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-mes-gran-mon-creix-no-collapsar-se