09.06.2015
Autor
Premsa TMB

La campanya "La vida corre por tus venas, cuídalas" baixa per primera vegada al metro

Dijous, 11 de juny, l'Associació Cuida tus Venas (ACtV), adscrita a l'Hospital de Sant Pau i en col·laboració amb el Capítulo Español de Flebologia y Linfología (CEFyL), instal·larà a l’estació de metro d’Universitat (L2) una carpa on tothom qui ho vulgui podrà fer-se una ecografia vascular diagnòstica gratuïta.

Així, entre les 10 i les 19 hores, un equip de consulta mòbil realitzarà consultes per diagnosticar i prevenir la insuficiència venosa crònica (IVC) i la trombosi. Es tracta de la primera vegada que es realitza una acció d'aquestes característiques al metro de Barcelona.

Durant tota la jornada, un equip de metges atendrà les consultes dels ciutadans i realitzaran ecodopplers (ecografies) vasculars gratuïts en la carpa instal·lada al metro. L'objectiu és detectar a temps possibles casos d'IVC i, sobretot, conscienciar sobre aquesta malaltia que suposa un problema de salut pública i que redueix la qualitat de vida de les persones que la pateixen. De fet, es tracta d'una patologia que avui dia afecta a més d'un 30% de la població a tota Espanya.

La trombosi i la insuficiència venosa crònica, que es manifesta principalment en les varius i les cames cansades, són malalties vasculars que afecten un gran nombre de ciutadans però sense saber-ne les causes. De fet, s'acostuma a associar aquesta malaltia amb les dones d'edat avançada, però és una patologia que cada cop està més estesa entre els homes i els joves per la falta d'activitat física i el sedentarisme.

Aquesta iniciativa ja s'ha realitzat amb èxit a d'altres ciutats com Jaén, Madrid, Cáceres, Huelva, Alacant, Santiago de Compostel·la i Castelló.

Darrera modificació
15.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/campanya-vida-corre-por-tus-venas-cuidalas-baixa-primera-vegada-metro