Autor
Redacció

Solucions del 1977 al col·lapse de la mobilitat a les grans ciutats

Transportes periféricos és el títol d'un reportatge videogràfic del 1977 penjat a Youtube, de poc més de 3 minuts, que Vía Libre va compartir fa un temps a les xarxes socials. Tracta sobre la mobilitat de les persones que van a treballar "des de l'extraradi" cap a les grans ciutats. Quaranta anys després, el debat plantejat al vídeo continua sent el mateix, agreujat per la generalització del vehicle privat: com es pot resoldre de manera sostenible i segura el trànsit massiu de viatgers a les grans urbs.

A més de la temàtica, el reportatge és interessant per les imatges dels transports públics a Barcelona i Madrid als anys 70 i per les dades exposades d'aquella època. Per exemple, el metro de Barcelona llavors comptava amb 48 km de xarxa, 64 trens i una mitjana de 800.000 viatgers. Avui dia té 119 km de xarxa i 1,3 milions de viatgers diaris.

Resulta molt interessant el final del vídeo amb la solució proposada per acabar amb el col·lapse del transport el 1977, que continua sent aplicable 40 anys després...  

Darrera modificació
dijous, juliol 20, 2017 - 08:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/solucions-1977-collapse-de-mobilitat-grans-ciutats