30.07.2015
Autor
Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 2, 5 i 9/10 durant l'agost

El servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment aquest mes d’agost a les línies 2, 5 i 9/10, a conseqüència de les obres de millora i manteniment de la xarxa que duran a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per aquest mes d’agost tenint en compte la voluntat de minimitzar les afectacions als viatgers, atès que són els dies de més baixa demanda de mobilitat urbana.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 2, entre Paral·lel i Universitat: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del dimarts 4 d’agost al dilluns 24 d’agost (tots dos inclosos). S’hi duran a terme treballs per millorar les característiques mecàniques de la via
  • Línia 9/10: les alteracions es desenvoluparan en dues fases. En la primera, la interrupció abastarà els tram entre la Sagrera i Can Peixauet, de la L9 i entre la Sagrera i Llefià de la L10 (del 5 al 7 d’agost). A continuació, el tall afectarà la línia 9, entre Bon Pastor i Can Peixauet, del dissabte 8 al dimarts 18 d’agost. En aquesta segona fase l’L10 es podrà recórrer sencera, amb canvi de tren a Bon Pastor. S’hi executaran tasques de manteniment a la via.
  • Línia 5, entre Vall d’Hebron i Horta: els trens no circularan entre aquestes estacions del dilluns 10 d’agost al diumenge 30 d’agost (tots dos inclosos). S’executaran treballs de manteniment de la infraestructura de via.


Interrupció parcial del servei de metro a la línia 2, del 4 al 24 d’agost

El servei de metro de la línia 2 quedarà interromput entre el 4 i el 24 d’agost, entre les estacions de Paral·lel i Universitat, a conseqüència dels treballs que es duran a terme en un tram de 200 metres de longitud del túnel (400 metres en total de via) per millorar-hi les característiques mecàniques de la via. Aquesta obra correspon a la segona fase dels treballs per minimitzar les vibracions que es produeixen en aquesta línia i compta amb un pressupost de 675.000 euros.

Durant la interrupció del servei, es recomana als usuaris que utilitzin l’enllaç amb la línia 3 de metro entre Paral·lel i Passeig de Gràcia, i les línies d’autobús 24 (Paral·lel - El Carmel) i 64 (Barceloneta - Pedralbes), que cobreixen el recorregut entre les estacions afectades. La línia 20 (Est. Marítima - Pl. Congrés) enllaça Paral·lel i Sant Antoni.

Alteracions al servei de metro de la línia 9/10, del 5 al 18 d’agost

Les tasques de manteniment a la via que es duran a terme a la L9/L10 comportaran afectacions en el servei de metro entre el 5 i el 18 d’agost (tots dos inclosos). L'actuació se centrarà en la millora d'elements de la infraestructura de la via superior a l’àmbit dels aparells de via de l’entorn de l’estació de La Sagrera i de la bifurcació del Bon Pastor.

Els treballs es desenvoluparan durant dues setmanes i podran comportar un increment del temps de viatge respecte de l'habitual i, segons l'itinerari, originar la necessitat de canviar de tren o de fer una part del trajecte en autobús per completar el viatge.

Les alteracions es desenvoluparan en dues fases:

  • Del dimecres 5 al divendres 7 d’agost, no hi haurà servei a la L9 entre La Sagrera i Can Peixauet ni a la L10 al tram La Sagrera - Llefià. Els usuaris disposaran de dos serveis especials d’autobús substitutoris, un per a cadascun dels trams, amb parada a cada estació afectada i amb el mateix horari del metro. La L9 mantindrà el servei de trens entre Can Peixauet i Can Zam, i la L10 entre Llefià i Gorg.
  • A partir del dissabte 8 d’agost i fins al 18 d’agost, el servei de la L9 estarà interromput entre Bon Pastor i Can Peixauet. La 10 funcionarà sencera, amb canvi de tren a Bon Pastor per als usuaris que facin el recorregut entre Barcelona i Badalona. Un servei especial de bus cobrirà el trajecte entre Bon Pastor i Can Peixauet amb el mateix horari que el metro, inclòs el servei continuat de la nit del dissabte. 

Com a alternatives, i mentre durin les alteracions a la línia 9/10, es poden fer altres combinacions de metro tot utilitzant aquests enllaços: 

  • Des de Santa Coloma de Gramenet, la línia 1 a Fondo. 
  • Des de Badalona, la línia 2 des de Gorg. 


Interrupció parcial del servei de metro a la L5, del 10 al 30 d’agost

El servei de metro entre les estacions d’Horta i Vall d’Hebron de la línia 5 estarà tancat del dilluns 10 d’agost fins al diumenge 30 d’agost (tots dos inclosos), per treballs de manteniment de la infraestructura de via. La resta de la línia 5, entre Cornellà Centre i Horta, funcionarà amb normalitat.

En els dies de suspensió del servei, s’adequaran i milloraran els aparells de via anterior i posterior de l'estació de Vall d'Hebron, que permeten les maniobres pròpies del final de recorregut d'una línia de metro. Com a alternativa per als viatgers, s'habilitarà un servei especial de busos entre Horta i Vall d'Hebron, amb parada a les estacions intermèdies del Carmel i El Coll / La Teixonera, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. No obstant, per arribar a Vall d'Hebron es recomana fer servir la línia 3 de metro, que connecta amb la L5 a Diagonal.

Darrera modificació
10.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/talls-parcials-servei-de-metro-de-linies-2-5-910-durant-lagost