11.09.2015
Autor
Premsa TMB

Balanç del transport públic durant la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

Subtítol

La línia 1 de metro, que funcionava amb la màxima capacitat, ha rebut el triple de càrrega de passatge que en l'hora punta matinal d'un feiner.

Les xarxes de TMB han estat fonamentals avui per garantir la mobilitat en relació amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona. Durant tota la tarda la xarxa de metro s’ha reforçat amb més trens i més personal d'atenció i seguretat, que han contribuït al desplaçament segur dels ciutadans.

Tal com estava previst, entre les 13 i les 20.30 h, les línies de metro han circulat a intervals de 4-5 minuts, excepte la línia 1, en què han circulat 26 trens, el màxim possible, amb intervals inferiors als 4 minuts, com un dia feiner. En el conjunt de la xarxa l’afluència s’ha disparat entre les 15 i 16 hores, amb 110.000 entrades, un 20% més que en l’hora punta matinal dels dies feiners. Per proximitat als espais dels actes, la línia 1 ha estat la que ha concentrat més passatge, fins al punt que entre les 15 i les 16 hores ha transportat el triple de passatgers que en un dia feiner de 8 a 9 del matí, en què es registren els màxims diaris.

El dispositiu de personal i mitjans tècnics desplegat a la xarxa de metro ha funcionat correctament per regular l’accés segur dels usuaris en algunes estacions situades a la Meridiana i també el trànsit en els principals enllaços, tant abans de l’acte com posteriorment. Aquestes accions de regulació així com el fet que molts ciutadans han seguit el consell d’avançar el desplaçament d’anada i retardar el de tornada, han permès completar la jornada satisfactòriament.

El desenvolupament de l'acte d’enguany, caracteritzat pel fet de concentrar un gran nombre de persones en un espai molt determinat també ha obligat les autoritats a imposar restriccions en la mobilitat en superfície. Per aquest motiu, 22 línies regulars d'autobusos de TMB que circulen o travessen l'avinguda Meridiana també han patit desviaments o limitacions de recorregut entre els 14 i les 20.30 hores.

Darrera modificació
09.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/balanc-transport-public-durant-diada-de-lonze-de-setembre-barcelona