10.10.2015
Autor
Premsa TMB

La xarxa d'autobusos de Barcelona continua guanyant passatge per sisè mes consecutiu

La demanda de les xarxes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) continua creixent aquest any 2015. De les últimes dades, les del mes de setembre, destaca una acceleració de la captació d'usuaris per part de la xarxa d'autobusos, que registra 575.000 validacions més que en el mateix període del 2014, cosa que equival a un ascens del 4,05%.

Per la xarxa d'autobusos, setembre és el sisè més consecutiu de guany de passatge. Això ha permès eixugar les disminucions dels tres primers mesos, en què les línies convencionals van acusar els efectes d'un desajustament entre oferta i demanda resolt amb els reforços aplicats a 37 línies. D'aquesta manera, en l'acumulat gener-setembre del 2015, es constata que la utilització del bus a Barcelona ha augmentat ja un 1,5%, equivalent a 1,9 milions de validacions.

Destaca el comportament de les 13 línies de la nova xarxa de bus, que no paren de captar nous usuaris i molts dies feiners han superat els 230.000 viatgers en conjunt. De fet, des de l'inici de la implantació de la nova xarxa, la tardor del 2012, els autobusos de TMB han recuperat passatge tots els anys, després de les disminucions originades per la recessió econòmica:

2013: +1,6%
2014: +0,9%
2015: +1,5% (provisional)

La previsió de TMB és tancar aquest tercer any en positiu pel que fa a demanda i prosseguir la captació de passatge el 2016, amb la implantació de tres nous eixos de la nova xarxa de bus: H4, V11 i V13.  En aquest sentit l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat recentment l'inici del procés participatiu en relació amb aquesta quarta fase de la nova xarxa, amb vista a la implantació de les línies a principis de l'any vinent.

Metro: creixement acumulat del 2,7%

Pel que fa a la xarxa de metro, el setembre també ha estat un mes favorable: ha guanyat 868.000 validacions, un 2,8%. En l'acumulat de l'any, l'increment de passatge ascendeix a 7,6 milions de validacions, el 2,7% més que l'any anterior.

En el conjunt de les xarxes de TMB (metro i bus regular, sense transports d'oci), la demanda dels primers nou mesos de l'any ha crescut el 2,3%, cosa que significa 9,5 milions de validacions més per als principals sistemes de transport públic col·lectiu de l'àrea metropolitana.

Darrera modificació
03.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxa-dautobusos-de-barcelona-continua-guanyant-passatge-sise-mes-consecutiu