19.10.2015
Autor
Premsa TMB

TMB se suma a la celebració del Dia Sense Cotxes, dissabte 17 d'octubre

Amb motiu de la celebració del Dia Sense Cotxes a Barcelona, enguany sota el lema “Fes teu el carrer”, i que tindrà lloc dissabte, 17 d’octubre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a operador de transport públic s’hi suma a la cita. La celebració del Dia Sense Cotxes s’emmarca en la present edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que va començar l’11 d’octubre i que finalitza aquest diumenge.

Reforços a cinc línies de metro

Per promoure la mobilitat en transport públic entre el públic assistent a les nombroses activitats programades al carrer aquell dia, TMB reforçarà la capacitat de la xarxa de metro amb més trens a les línies convencionals (de la 1 a la 5), en funció de la demanda que es pugui produir.

La recuperació del Dia Sense Cotxes a Barcelona consistirà a habilitar uns espais temporalment tancats al trànsit als diferents districtes de la ciutat, per convidar a gaudir-ne prescindint dels vehicles motoritzats. El lloc central de la celebració serà al tram de l’avinguda Diagonal, al tronc central entre passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan. Allà es potenciaran les activitats divulgatives per donar a conèixer els objectius que persegueix el Pla de mobilitat 2013-2018.
 
El programa educatiu de la companyia, TMB Educa, tindrà presència en aquest tram tallat de la Diagonal. TMB hi disposarà un autobús en què els infants podran reconèixer les diferents parts del vehicle. Al mateix temps, funcionarà un taller de dibuixos sobre el tema del Dia Sense Cotxes o bé de tema lliure, i es fabricaran xapes per als més menuts.

Aquest tall, i els altres deu que es faran als deu districtes de la ciutat, provocaran desviaments o moviments de parades de 23 línies d’autobusos de TMB. Les línies H8, 6, 33 i 34 circularan pels laterals de l’avinguda Diagonal entre Pau Claris i passeig de Sant Joan.

Per a més informació es pot consultar l'avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

La tasca de TMB en favor de la sostenibilitat a l'Espai Mercè Sala

El mateix dia 17, excepcionalment, estarà obert l'Espai Mercè Sala, on es podrà veure l'exposició "TMB en acció. Un viatge sostenible" de 10.00 a 20.00 h. I és que el tema de l'exposició està totalment vinculat amb l'esperit de la Setmana de la Mobilitat. S'hi pot descobrir, per exemple, que en el rentat de metros i autobusos es recicla el 80% de l'agua utilitzada, i que sense TMB circularien 400.000 cotxes més per Barcelona.

Amb abundants dades, sovint tractades en format d'infografia, l'exposició aborda els principals reptes que les ciutats tenen plantejats en matèria de sostenibilitat, pel que fa a la qualitat de l'aire, l'ús racional de l'aigua, el consum d'energia i la gestió dels residus. En cada àmbit s'explicita l’esforç que està fent el transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana per aconseguir fites ambicioses d'estalvi i millora ambiental en benefici del conjunt de la societat, per exemple reciclant aigua, reconvertint la flota d'autobusos o recuperant energia de la frenada dels trens. També se suggereixen contribucions que els ciutadans podem fer, individualment o en família, per acostar-nos a l'objectiu de la ciutat sostenible.

La mostra, produïda per TMB, es pot veure fins a finals de novembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de metro Diagonal, de dilluns a divendres feiners de 10.00 a 20.30 h. L’entrada és gratuïta.

La protecció del medi ambient és un dels eixos vertebradors de les polítiques estratègiques de TMB, com es desprèn del seu Pla Director de Sostenibilitat Ambiental, que aposta per l’ecoeficiència, la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, i la promoció de la cultura de la sostenibilitat

Darrera modificació
04.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-se-suma-celebracio-dia-sense-cotxes-dissabte-17-doctubre