21.10.2015
Autor
Premsa TMB

TMB i CORREOS estrenen els primers terminals de recollida de paquets CityPaq al metro

El conseller delegat de TMB, Enric Cañas Alonso, i el president de Correos, Javier Cuesta Nuin, han estrenat avui a l’estació de metro de Passeig de Gràcia un dels innovadors terminals de lliurament automàtic de paqueteria denominats CityPaq. L’estació de Palau Reial (L3) tambà disposa des d’avui d’aquest nou servei. La resta de terminals, fins a 9, s’instal·laran a les estacions de Fondo (L1), Horta (L5), Universitat (L1 i L2), Arc de Triomf (L1), Clot (L1), Santa Coloma (L1) i Alfons X (L4).

A partir d’avui, aquests terminals d’entrega ofereixen als usuaris la possibilitat de tenir accàs als paquets durant les hores d'obertura de les estacions els set dies de la setmana. Els terminals d'entrega disposen de fins a 80 compartiments de diferents mides adaptables al volum dels paquets i, a màs, compten amb tots els requisits de seguretat i estan adaptades per a l'ús de persones amb mobilitat reduïda.

Alguns dels grans avantatges d'aquest servei són oferir als usuaris una major franja horària per recollir els seus enviaments, màs privacitat, una accàs màs fàcil i un funcionament senzill.

Per sol·licitar el lliurament en un CityPaq hi ha dos procediments. El primer às escollir el dispositiu a la web de la botiga online que s’hagi integrat al projecte. Ja hi ha unes 80 botigues que utilitzen Magento, Prestashop o Comandia, on el lliurament en un CityPaq apareix com una opció màs per a l’usuari.

El segon està pensat per als comerços online que encara no estan registrats. Per a ells s’ha habilitat el “Lliurament directe”, pel qual els usuaris registrats podran rebre en el CityPaq tot el que comprin a qualsevol botiga online de la Unió Europea, simplement indicant com a adreça d’enviament, el codi i l’adreça associats al CityPaq que prefereixin i que podran consultar a www.correospaq.esAbre la pàgina en una nueva ventana .

Els clients de Correos que escullin un terminal CityPaq a qualsevol de les estacions de metro com a punt de lliurament en el moment de realitzar les seves compres online, rebran al mòbil  o per correu electrònic un missatge amb un codi de recollida i indicant que ja tenen el paquet a la seva disposició. A partir d'aquest moment, el client tindrà un termini de 3 dies per recollir el paquet utilitzant el codi que haurà rebut prèviament.

Transports Metropolitans de Barcelona i Correos s'han unit en aquest projecte pioner a tot l’Estat per facilitar així la vida als seus usuaris, augmentant la seva proposta de valor en una aposta clara per la innovació i l'impuls del comerç electrònic a Espanya.

Per a Correos suposa un pas màs cap el seu objectiu de convertir-se en el millor proveïdor de serveis de comunicació físics, digitals i de paqueteria del mercat espanyol, fixat en el seu Pla d’Acció 100-300-1.500, el full de ruta que està guiant la transformació de la companyia. En el camí cap a la diversificació, l’e-commerce tà un paper estratègic perquè el seu creixement —superior al 25% en el 2014— està generant un increment notable en el tràfic de paquets. És per això que Correos està promovent nombroses iniciatives per impulsar el comerç electrònic i estar present a totes les fases de la seva  cadena de valor: des de la creació de botigues online a travàs de la plataforma Comandia by Correos, fins a la gestió logística dels enviaments i la proposta de solucions innovadores com Homepaq i CityPaq per facilitar el lliurament final al destinatari.

Un nou servei per als usuaris de TMB

Per a TMB, la instal·lació d'aquests terminals de lliurament suposa incorporar un servei addicional al propi de la xarxa urbana de transport de viatgers, que ja às massivament utilitzada (s'hi fan màs d'un milió de viatges cada dia) i ben valorada, i fer-ho mitjançant una tecnologia que sintonitza amb els estils de vida i els hàbits de consum d'una àmplia part de la població. A màs, l'acord amb Correos s'inscriu en el desenvolupament del pla de promoció comercial de TMB, que busca diversificar les línies de negoci per obtenir ingressos complementaris i disminuir les necessitats de finançament per les vies de les tarifes i les subvencions.

Darrera modificació
14.09.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-correos-estrenen-primers-terminals-de-recollida-de-paquets-citypaq-metro