22.10.2015
Autor
Premsa TMB

"Mou-te pels drets dels infants", la causa solidària de TMB per al 2015

Subtítol

La campanya engega amb l’emissió de missatges gravats per infants a la megafonia de tota la xarxa de metro

Un any més, i ja són cinc, Transports Metropolitans de Barcelona ha posat en marxa la campanya "Tria la teva causa", dins del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, i que va néixer amb la intenció que fossin els treballadors de l'empresa els protagonistes a l'hora de decidir l'acció social en què la companyia havia de participar.

Aquesta setmana s'inicia la campanya "Mou-te pels drets dels infants", donant el tret de sortida a un trimestre d'activitats centrades en els infants i els seus drets.

Cinquena edició del projecte solidari dels treballadors

Les entitats escollides per desenvolupar aquesta campanya de sensibilització són UNICEF i Casal dels Infants.

Les accions es distribuiran durant el darrer trimestre de l'any amb l'objectiu de reivindicar els drets del infants i recordar-nos la necessitat que petits i grans ens impliquem en el seu compliment i promoció.

Tots els infants i adolescents tenen els mateixos drets sigui quina sigui la seva nacionalitat, el seu sexe, la seva llengua o la seva situació econòmica i social. Així ho recull la Convenció sobre els Drets de l'Infant, aprovada el 20 de novembre de 1989, el tractat de les Nacions Unides sobre els drets humans de la infància i l'adolescència arreu del món. El dret a jugar, a una educació de qualitat, a ser escoltats, a gaudir d'una vida digna, sense violència o maltractament en són alguns exemples. A dia d'avui no tots els infants tenen a la pràctica ni els mateixos drets ni les mateixes oportunitats. A Catalunya, 1 de cada 3 infants viu en situació de pobresa o risc d'exclusió social.

Per donar a conèixer els drets dels infants es farà una sessió formativa/informativa a càrrec de tècnics de les dues entitats a l'Espai Gaudí (22 d'octubre de 10 a 12 hores).

Tres mesos d’activitats pels drets dels infants

La primera de les activitats ja ha començat i es tracta de l'emissió de missatges per tota la xarxa de metro per informar dels drets dels infants i gravades per nens i nenes amb la intenció d'arribar als nostres usuaris.

Ja en el mes de novembre, l'estació de metro de Diagonal serà l'escenari de l'exposició "Els nens i les nenes, us volem dir algunes coses". Fins al 16 de gener, els usuaris podran prendre consciència dels drets dels infants gràcies al vinils col·locats en l'intercanviador d'enllaç entre les línies 3 i 5.

Coincidint amb el Dia Universal de l'Infant, el 20 de novembre, es realitzarà l'acte central de la campanya i que comptarà amb la participació d'un centenar d'alumnes de l'escola pública La Rambleta del Clot, el grup musical Xiula, la colla gegantera del Raval, així com representants de TMB Educa, Casal dels Infants i UNICEF Comitè Catalunya. L'acte estarà obert a tothom.

La campanya finalitzarà el 10 de desembre amb una actuació de l'il·lusionista Gabi González, oberta a treballadors i familiars de TMB, així com a infants de les entitats col·laboradores de la campanya.

Tots units per una causa comuna

"Mou-te pels drets dels infants" és un projecte que es porta a terme de manera conjunta amb UNICEF Comitè Catalunya i Casal dels Infants.

El Casal dels Infants acompanya 6.000 infants, joves i famílies a fer petits passos cap a la seva autonomia. Reforça l’educació dels nens i nenes que ho necessiten, dóna suport a les seves famílies, forma en oficis els joves i els procuren oportunitats de treball. Tot això es fa en barris que concentren greus situacions d’exclusió social: el Raval i el Besòs (Barcelona), la Mina (Sant Adrià de Besòs), Llefià i Sant Roc (Badalona), Fondo i Santa Rosa-Raval (Santa Coloma de Gramenet), i al municipi de Salt a Girona.

Per la seva part, UNICEF Comitè Catalunya treballa per garantir que es compleixin els drets de tots els infants i aconseguir canvis reals i duradors a la seva vida. UNICEF és el representant de l’organisme de les Nacions Unides que vetlla per l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant arreu del món. A Catalunya l’objectiu és situar la infància en el centre de les polítiques i lleis, així com fomentar la participació dels infants i els adolescents en les decisions que els afecten.

Com en totes les edicions passades, aquest projecte és fruït dels suggeriments i propostes dels treballadors de TMB, la participació desinteressada dels quals és fonamental per tirar endavant any rere any aquesta campanya.

Darrera modificació
30.12.2015
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/mou-te-drets-infants-causa-solidaria-de-tmb-2015