29.10.2015
Autor
Premsa TMB

Aturada tècnica del funicular de Montjuïc per revisió i actualització, a partir del 2 de novembre

El funicular de Montjuïc tancarà les seves portes al públic de manera temporal a partir del 2 de novembre i durant uns quatre mesos, aproximadament, per portar a terme una revisió a fons i actualització de la instal·lació i del material mòbil.

L’aturada tècnica del Funicular és aquest cop de més durada, ja que, a l’haver superat les 22.500 hores de funcionament, s’hi realitzaran les tasques extraordinàries de manteniment que preveu la normativa de transport per cable.

Després de 23 anys de servei, el funicular de Montjuïc també es renova. D’una banda, s’hi faran treballs d’actualització i modernització del material mòbil (renovació de la carrosseria, substitució del sistema hidràulic de frens i el comandament elèctric dels trens, entre d’altres). A més, es canviarà integralment el sistema de comandament i control, s’aprofitarà per fer treballs de recondicionament de la infraestructura de la instal·lació i se substituirà el cable tractor superior i inferior i també el cable del contrapès.

Alternatives de transport

Durant els treballs de revisió del Funicular, entre Paral·lel i Parc de Montjuïc, TMB recomana fer servir com a alternativa el servei especial d’autobús, que funcionarà amb el mateix horari que el Funicular (de 7.30 a 20 hores els dies feiners i de 9 a 20 hores, els caps de setmana i festius).

També arriba Miramar la línia 150 de bus (Plaça Espanya - Castell de Montjuïc) que funciona tots els dies de la setmana de 7 a 21 hores. La línia 55 (Parc de Montjuïc - Pl. Catalana) puja a Montjuïc des del carrer Lleida i té el terminal al costat de l’estació superior del Funicular. El recorregut, horaris i les parades de les línies es poden consultar al web de TMB.

S’informa del tall temporal amb cartells a l’estació de metro de Paral·lel (L2 i L3) i a les del mateix Funicular. L’altre transport per cable de Montjuïc, el Telefèric, farà la seva aturada tècnica anual per revisió a finals de gener. 

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

El funicular de Montjuïc va ser construït per a l’Exposició Internacional de 1929 i es va reinaugurar el 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics. L’any 2002 es va integrar a la xarxa de metro i actualment enllaça l’estació de metro de Paral·lel, de les línies 2 i 3, amb l’avinguda Miramar.

Darrera modificació
09.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/aturada-tecnica-funicular-de-montjuic-revisio-actualitzacio-partir-2-de-novembre