15.01.2013
Autor
Premsa TMB

TMB guanya el Premi cermi.es 2012 en matèria d'accessibilitat

TMB ha estat guardonada amb el Premi cermi.es 2012, en la categoria Accessibilitat Universal, per aplicar l'accessibilitat universal a totes les seves modalitats de transport públic, convertint Barcelona en una de les ciutats més accessibles d'Europa en matèria de mobilitat.

Els Premis cermi.es, que concedeix anualment el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), busquen reconèixer les iniciatives i la labor de persones i institucions que més s'hagin distingit, en àmbits com la inclusió laboral, la investigació social i científica, l'accessibilitat universal i en l'esfera institucional, a favor de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

En aquesta edició, s'han presentat màs de cent candidatures en alguna de les deu categories convocades.

Els altres guanyadors han estat: la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques del Govern; la Unitat d'Atenció d'Adults amb Síndrome Down de l'Hospital Universitari de la Princesa de Madrid; la Fundació Universia; la titular de la Procuradoria del Principat d'Astúries, María Antonia Fernández Felgueroso; la sèrie de televisió Polseres Vermelles; l’Ajuntament d'Elx; Ford Espanya; Paulino Azúa Berra i la Fiscalia General de l'Estat.

Compromís amb la societat

L’accessibilitat és un dels eixos centrals de la política de responsabilitat social de TMB, com així ho demostra el seu Pla Director d’Accessibilitat Universal, que defineix els projectes en què treballa la companyia per garantir la igualtat d’oportunitats en la mobilitat i on també es referma el compromís de l’empresa amb el principi d’igualtat d’oportunitats, el respecte per la diversitat humana i el dret de tothom a tenir una vida independent.

A més, el camí recorregut els últims anys per TMB ha estat important, i té fites remarcables com la de l’1 de gener del 2007, quan es va assolir el 100% de la flota d'autobusos de plataforma baixa (1.080 unitats). Pel que fa al metro, el 83% de les estacions tenen ascensors i altres facilitats per a persones amb mobilitat reduïda, i es continua treballant per arribar al 100%. El Funicular de Montjuïc i el Telefèric de Montjuïc, així com el Barcelona Bus Turístic també són serveis totalment adaptats.

Darrera modificació
03.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-guanya-premi-cermies-2012-materia-daccessibilitat