05.07.2017
Autor
Premsa TMB

TMB fomenta el medi ambient i l'economia circular d'acord amb La Fundació Rubricatus

Subtítol

L'empresa dona els auriculars usats del Barcelona Bus Turístic per reciclar-los i promoure la inserció de persones amb discapacitat

La Fundació TMB i La Fundació Rubricatus han acordat col·laborar en la reutilització d’actius en desús procedents de l’activitat del transport públic, amb la finalitat d’afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat, promoure pràctiques d’economia circular (en què es redueixen la producció de residus i la necessitat de matèries primeres) i protegir el medi ambient.

Mitjançant un conveni firmat pels responsables de totes dues entitats, TMB fa donació dels auriculars usats del Barcelona Bus Turístic perquè el centre especial de treball Tesiprat Serveis, de La Fundació Rubricatus, faci un estudi de viabilitat de la reutilització dels aparells, mitjançant un tractament adequat d’higienització i d’acord amb l’Agència de Residus de Catalunya. D’aquesta manera podrien tornar a ser utilitzats pels viatgers i es reduiria el consum d’energia i de materials en la fabricació d’auriculars nous.

Paral·lelament, Tesiprat ha engegat la conversió dels típics auriculars blaus del Barcelona Bus Turístic en lanyards, les cintes que es fan servir per penjar acreditacions en congressos i altres esdeveniments, que comercialitza com a producte propi. La transformació dels auriculars en eco-lanyards sostenibles i solidaris ha permès donar ocupació a cinc persones.

Recollida diària

Els auriculars que fan servir els viatgers del Barcelona Bus Turístic per seguir les audioguies es recullen al final del trajecte en els recipients situats a la sortida dels vehicles i es concentren cada dia al punt verd del centre operatiu d’Horta d’Autobusos de TMB. Fins ara els auriculars són tractats com a residus electrònics i retirats per un gestor autoritzat. Cada any se’n recullen uns 1,7 milions d’unitats al conjunt de la flota de busos turístics.

El conveni entre les dues fundacions tindrà inicialment una vigència de dos anys i s’emmarca en el programa de cessió d’actius en desús del Pla Director de Cooperació i Solidaritat de TMB.

La Fundació Rubricatus és una entitat sense ànim de lucre ubicada al Prat de Llobregat i dedicada a promoure la integració social efectiva de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional; així com també mitjançant la creació i la promoció d'activitats que afavoreixin l'autodeterminació, l'autonomia personal, la competència social, la plena capacitat d'obrar i la felicitat objectiva de les persones amb discapacitat.

Imatge
Dipòsit d'auriculars usats al punt verd de la cotxera d'Horta / Foto: TMB

Taller d'elaboració d''ecolanyards' a Tesiprat / Foto: La Fundació Rubricatus
 

Darrera modificació
05.07.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-fomenta-medi-ambient-leconomia-circular-dacord-amb-fundacio-rubricatus