30.09.2011
Autor
Premsa TMB

S'engega un taller orientat a la gent gran dins el projecte TMB Educa

TMB, conscient de la influència que té l’envelliment de la població en la mobilitat a les ciutats, incorpora al seu projecte TMB Educa un nou taller educatiu de mobilitat que porta per títol Ens mou la gent gran i que pretén fomentar l’ús del transport públic entre gent de la tercera edat, tot dotant-los d’eines per aconseguir una major autonomia i seguretat.

Durant el procés d’elaboració del taller, s’ha comptat amb la col·laboració del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i de les associacions de jubilats de metro i bus. Aquests tallers s’organitzaran en dues sessions: a la primera es treballen aspectes relacionats amb l’autobús i, a la segona, amb els de metro. Hi ha una part teòrica i una part pràctica en què el grup es desplaça fins al metro i al bus i es posen a prova els comportaments apresos per moure’s amb comoditat.

Un col·lectiu nombrós, fidel i actiu

Durant el 2010, els usuaris de TMB van realitzar 564,58 milions de viatges, dels quals 85,77 milions van ser amb la targeta T-4 i amb la Targeta Rosa, és a dir, més del 15% del total de viatges. A més, la gent gran prefereix moure’s amb autobús que amb metro, ja que representen el 26,7% d’usuaris del bus, i el 9,7% dels del suburbà.

Si a aquestes dades s’hi suma el fet que l’envelliment de la població és un fenomen imparable i que és un col·lectiu cada vegada més actiu, sembla idoni crear un taller de formació conductual a favor d’una mobilitat segura, que compleix un doble objectiu ja que alhora també aconsegueix conscienciar als empleats de TMB de les pors de la gent gran en l’ús del transport públic.

Així, el taller Ens mou la gent gran és una iniciativa innovadora, ja que fins ara no es disposava de cap activitat específica dirigida a aquest col·lectiu, i significa un pas endavant en l’aposta de TMB per contribuir a la formació dels actuals usuaris del transport públic i posar en valor els principis de la mobilitat sostenible.

Darrera modificació
27.09.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/sengega-taller-orientat-gent-gran-dins-projecte-tmb-educa