15.06.2011
Autor
Premsa TMB

"Metropolità", un documental sobre TMB, del director Albert Solé

Metropolità, un documental sobre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), del director Albert Solé, mostra la cara màs humana del transport públic i dona a conèixer què i qui hi ha al darrere de la xarxa de metro i d'autobusos de la ciutat.

De moment, fins que no es concreti la seva emissió a la televisió, els empleats i les persones interessades l'han pogut veure en una sessió oberta a tothom al cinema Girona (carrer Girona, 173). Arran de la bona acollida, hi haurà una segona sessió el proper 25 de juny.

El documental busca, a travàs de recursos com el time-lapse (consecució d'imatges fotogràfiques d'alta qualitat) i una imatge molt ben cuidada, descobrir l'entorn i les feines que fan els treballadors d'una empresa que, els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia, es prepara per donar a l'àrea metropolitana de Barcelona la millor oferta de transport públic.

Així, el documental vol mostrar a l'espectador la complexitat d'un univers majoritàriament desconegut i fins a cert punt enigmàtic, posant cara als protagonistes del transport públic, en una narració que descansa sobre les històries humanes d'aquests treballadors que conviuen amb el ritme frenètic de la ciutat.

Un homenatge als treballadors

TMB ha volgut retre homenatge als milers de treballadors, alguns màs visibles (com els conductors, el personal de seguretat, els agents d'atenció al client...), d'altres màs anònims (com els mecànics, els guardavies, els electricistes...), que cada dia fan possible que el servei de metro i bus realitzi a l'àrea metropolitana màs de dos milions de viatges. A màs, en un període d'agitació econòmica important, às hora de comunicar el decisiu paper del transport públic en la recuperació econòmica i el creixement.

Albert Solé ha estat reporter de televisió en cadenes d'àmbit estatal i autonòmic, guionista, productor i director de documentals. Ha obtingut diversos premis, entre els quals destaca el Goya per Bucarest, la memòria perduda, on narra la història del seu pare, Jordi Solé Tura, malalt d'Alzheimer.

Aquesta activitat s'emmarca dins el programa de la Primavera Cultural de TMB.

Darrera modificació
15.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metropolita-documental-sobre-tmb-director-albert-sole