Autor
Redacció

Nous trams de carril bus en itineraris de la nova xarxa

L’Ajuntament de Barcelona ha inclòs entre les actuacions de l’estiu la delimitació de cinc trams de carril reservat que afavoriran les prestacions de línies de la nova xarxa de bus actuals i futures.

Entre les 49 actuacions de millora urbana que l’Ajuntament de Barcelona ha programat aquest estiu n’hi ha cinc per afavorir la mobilitat amb autobús. Dues ja s’han executat: els carrils bus del carrer València, entre Navas i Espronceda, que utilitza la línia H10, i el de la Gran Via costat mar, entre Josep Pla i la rambla Prim, que utilitza la línia H12.

Durant l’estiu, sense data coneguda d’execució, es senyalitzaran altres carrils reservats. D’una banda a la via Augusta, entre Travessera de Gràcia i Comte de Salvatierra, en segona posició, que la V17 compartirà amb la 22 i la 24. I de l’altra en les dues calçades de la part alta del passeig de Sant Joan, entre la Travessera de Gràcia i Sant Antoni M. Claret i entre Còrsega i Provença, en sentit descendent; entre Diagonal  i Rosselló i entre Indústria i Travessera de Gràcia en sentit ascendent.

L’eix del passeig de Sant Joan formarà part del recorregut de la futura línia V19 de la nova xarxa de bus (Barceloneta - Pl. Alfons Comín), i actualment el fan servir les línies 20, 45, 47, 55 i en una petita part també la H8.

També a l'avinguda Meridiana, entre Fabra i Puig i Rio de Janeiro, se senyalitzaran carrils reservats en posició central en els dos sentits, en la ruta de diverses línies interurbanes.

A més a més, dins del catàleg d'obres dels mesos d’estiu n’hi ha d’altres de millora de parades i de la senyalització horitzontal, relacionades amb la implantació de quatre línies de la nova xarxa la tardor vinent, així com ajustos en la programació semafòrica per afavorir la marxa del transport públic.

Darrera modificació
dijous, juliol 6, 2017 - 08:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nous-trams-de-carril-bus-itineraris-de-nova-xarxa