11.01.2013
Autor
Premsa TMB

El metro i el bus es converteixen en un estudi musical on s'uneixen xarxes socials i tecnologia

Aquest dimarts, l'estació de metro de La Sagrera (L9) i un autobús de la línia 7 (Diagonal Mar - Zona Universitària) s'han convertit en escenaris de música digital amb iPads com a instruments, entre les 17 i les 19 h de la tarda.

Durant aquestes dues hores, els usuaris d'un autobús de la línia 7 han gaudit de música en directe mitjançant l'ús de noves tecnologies gràcies al DJ Davic Nod . Aquest artista tocarà en directe diversos temes de música electrònica mitjançant una aplicació anomenada Reactable Mobile , una adaptació per a l'iPad de l'innovador instrument musical Reactable, inspirat en els sintetitzadors modulars dels any setanta, desenvolupat pel Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Paral·lelament, en aquesta mateixa franja horària, a l'estació de metro de La Sagrera (L9) els usuaris es convertiran en músics digitals en un taller de música amb iPads. Un grup de quatre músics faran sonar diverses composicions mitjançant aplicacions, com ara Six Strings, Drum Set o Pianist Pro i, en acabar, animaran els usuaris a experimentar amb aquesta nova forma de fer música. Els assistents, sota la direcció dels experts, tocaran conjuntament una de les cançons creades per a aquesta ocasió.

Compartir les obres a les xarxes socials

Aquesta activitat doble s'anomena iMusic i aposta pels nous formats musicals, a la vegada que ofereix l'oportunitat a dos grups musicals de demostrar el seu talent utilitzant iPads en lloc d'instruments musicals i amb el transport públic de TMB com a escenari. La singularitat de l'acció permet compartir l'experiència dels participants a les xarxes socials a l'instant, connectant la creació dins del metro amb la comunitat de seguidors de TMB en els seus canals 2.0 i deixant que la creativitat dels usuaris arribi màs lluny.

Aquesta activitat es presenta guiada per l'empresa Cink Shaking Business, especialitzada en comunitats digitals 2.0, i s'emmarca dins el programa Primavera Cultural de TMB.

 

Darrera modificació
26.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metro-bus-es-converteixen-estudi-musical-suneixen-xarxes-socials-tecnologia