Autor
Redacció

El transport urbà que levita: la línia S1 de Pequín

Els maglev són trens de levitació magnètica. La tecnologia està basada en el principi d'atracció i repulsió magnètica que qualsevol de nosaltres pot experimentar quan apropem dos imants: els dos pols de diferent signe s'atrauen i si són del mateix signe es repel·leixen. Aquest darrer principi, fent servir electroimants i amb les tecnologies més avançades, aconsegueix que un tren leviti un centímetre gràcies a un potent camp magnètic. Són trens sense rodes que, per tant, eviten el soroll de fricció amb el rails i que a més, causen molt poca vibració.

En aquest camp, xinesos i japonesos continuen amb els seus avenços i nous experiments per aconseguir transports sostenibles i ràpids.

Actualment, a Pequín, però, estan innovant perquè estan provant trens maglev amb característiques més urbanes. Es tracta de la primera línia ferroviària de levitació magnètica a velocitat mitjana-baixa. La línia S1, d'uns 10 quilòmetres i amb 8 estacions, sortirà de l'estació de Shimenying cap a l'estació de Pingguoyuan, que és un enllaç amb la línia 1 del metro.

Fins al mes de novembre estaran fent els tests i ajustos necessaris per entrar després en període de proves. La capital xinesa espera celebrar el final d'any o el principi de l'any nou amb la vista posada en la primera línia maglev de velocitat mitjana-baixa.

Darrera modificació
dilluns, juliol 3, 2017 - 08:39
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/transport-urba-que-levita-linia-s1-de-pequin