04.01.2013
Autor
Premsa TMB

El Bus Turístic descobreix Barcelona a 21,7 milions de turistes en 25 anys

Turisme de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han fet balanç avui de 25 anys del Barcelona Bus Turístic  (BBT), en un acte commemoratiu amb el sector del turisme en què han intervingut Joaquim Forn, president de TMB; Joan Gaspart, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona; i Sònia Recasens, tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i vicepresidenta de Turisme de Barcelona. En un quart de segle, el BBT ha ajudat a descobrir la capital catalana a màs de 21,7 milions de turistes.

El servei, a màs, ajuda a generar activitat i visitants a 67 equipaments culturals i d’oci de la ciutat, des de museus a botigues i espectacles, passant per restaurants, diverses propostes d’oci i tambà transports. Així mateix, el bus fa una contribució decisiva a la descentralització del turisme per diferents districtes de la capital catalana, col·labora al sosteniment del transport públic regular i a la promoció internacional de la ciutat.

La primera temporada

El 25 de juny de 1987, fa 25 anys, començava a funcionar el Barcelona Bus Turístic, una iniciativa conjunta de TMB i Turisme de Barcelona  per proporcionar un transport regular, pràctic, sostenible i atractiu a les persones que volen conèixer la ciutat al seu aire. Amb la perspectiva del temps, no hi ha dubte que l'experiència ha estat un èxit per a la ciutat i per a l'operador.

Al principi el bus turístic funcionava nomàs la temporada d'estiu, com una línia especial de TMB, la número 100, en un petit circuit de 90 minuts de durada que recorrien dos busos amb el lema Descobrim Barcelona. A mesura que l'atractiu de Barcelona i l'interès per visitar-la augmentaven, tambà ha anat creixent el servei, que ara circula tot l’any i tà tres recorreguts complementaris (dues rutes, la vermella i la blava, funcionen tot l’any mentre que la tercera, la verda o ruta Fòrum, des de Setmana Santa fins a finals d'octubre) amb sis punts de connexió entre ells.

Dos milions de passatgers anuals i una flota de 74 autobusos

En paral·lel, s'ha incrementat el nombre d'usuaris, fins a superar els dos milions diverses vegades els últims anys. Així, el 2011 es van registrar 2.125.960 viatgers, i l'acumulat des del 1987 ascendeix a 21,7 milions. La flota tambà ha crescut, i actualment la integren 74 vehicles, dels quals 67 són de dos pisos i 7 jardineres d'un pis, tots de plataforma baixa i accessibles a persones amb mobilitat reduïda.

Amb el BBT, Barcelona va ser la primera gran ciutat europea a implantar el bitllet forfait o sistema puja i baixa en un servei d’aquest tipus. La peculiaritat d'aquest bitllet às que cada viatger pot baixar i fer les visites que consideri a l’entorn de cada parada i, a continuació, pot tornar a pujar i reprendre el recorregut, gràcies al freqüent interval de pas dels vehicles.

Vídeo de La Cubana i desfilada musical de The Soul Rebels

Coincidint amb l'acte institucional, el Barcelona Bus Turístic ha rebut una felicitació especial, en forma de vídeo , de part del grup de teatre La Cubana, que està representant la comèdia Campanades de boda actualment al teatre Tívoli. La celebració continua aquesta tarda amb l'actuació itinerant de The Soul Rebels, que oferirà la seva música de Nova Orleans des del pis superior d'un bus turístic que recorrerà el passeig de Gràcia, la Rambla i altres carrers cèntrics. Aquesta actuació mòbil às una gentilesa de The Project i el 44 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

 

Darrera modificació
03.08.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/bus-turistic-descobreix-barcelona-217-milions-de-turistes-25-anys