20.06.2012
Autor
Premsa TMB

Els metros de Barcelona i Santiago de Xile col·laboraran en projectes conjunts

Les empreses del metro de Barcelona i metro de Santiago de Xile  han acordat col·laborar i compartir coneixements pel que fa a l'operació i les tecnologies dels sistemes ferroviaris, amb vista a promoure projectes conjunts de suport i assistència tècnica.

L'acord marc, subscrit dies enrere pel director general de Metro de TMB, Sebastián Buenestado, i el gerent general de Metro de Santiago, Roberto Bianchi, preveu que els pròxims dos anys totes dues empreses públiques col·laborin en la supervisió de projectes de xarxes de transport ferroviari emergents en països d'Amèrica Llatina, com ara Equador, Colòmbia, Panamà, Perú i Brasil, i concretament en la presentació d'ofertes per prestar assistència tècnica en els àmbits dels sistemes tarifaris, la posada en marxa de noves línies, el manteniment i la seguretat ferroviària, entre d'altres.

Per facilitar la col·laboració i l'impuls dels projectes conjunts, les dues empreses preveuen elaborar convenis específics i constituiran a màs una comissió mixta que en faci el seguiment.

TMB opera la xarxa de metro de Barcelona, de 102,6 quilòmetres de longitud i 141 estacions, que transporta 389 milions de passatgers a l'any (2011). Metro de Santiago va registrar l'any passat 640 milions de validacions en la seva xarxa de 103,6 quilòmetres i 108 estacions.

Darrera modificació
10.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/metros-de-barcelona-santiago-de-xile-collaboraran-projectes-conjunts