Autor
Redacció

Els 101 anys d’història del transport públic de Palma

Fa pocs dies ens fèiem ressò al nostre portal de notícies de les celebracions del 70è aniversari de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Madrid. Des del 30 de juny de l'any passat fins al juliol d'aquest, l'EMT de Palma està celebrant els 100 anys de l'establiment del transport públic modern a la capital mallorquina. Aquest 1 de juliol farà 101 anys que el primer tramvia elèctric va circular per Palma i va transformar per sempre la seva mobilitat urbana.

El 30 de juny de l'any passat van començar les diferents activitats per commemorar el centenari del transport públic de la ciutat. Entre els actes culturals i educatius oferts destaquen l'exposició del tramvia històric, l'audiovisual amb motiu de l'històric primer segle del transport públic, concursos de relats breus i una volta ciclista pels trajectes de l'antic tramvia.

L'Ajuntament de Palma, juntament amb l'EMT, ha aprofitat les celebracions d'aquest esdeveniment per posar el focus en el transport públic de la ciutat durant tot l'any, amb diverses accions i esdeveniments culturals, formatius, esportius i de debat social sobre la mobilitat del futur. Un exemple és el 24è Congrés Nacional de Transport Urbà i Metropolità a Palma, organitzat per l'Associació d'Empreses Gestores de Transports Col·lectius Urbans (ATUC), en col·laboració amb l'EMT. Els dies 1 i 2 de juny hi van participar uns 250 responsables d'empreses operadores de transport urbà, entre les quals TMB, del qual ja vam informar al nostre portal de notícies.

Darrera modificació
divendres, juny 30, 2017 - 08:18
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/101-anys-dhistoria-transport-public-de-palma