Autor
Redacció

El 'tram-bus' xinès autònom i d'emissió zero

Title
Media Name: cubovashabugotetrithabagoswarocadramuhiswubricotrejabuveuostestatifrusloslucridodupobrapispevataswobrucedicromo

Un dels clàssics en els tallers d'iniciació a la robòtica és la construcció d'un robot capaç de seguir una línia pintada a terra. Dintre del món de la robòtica es coneix com robot sniffer.

Aquesta podria ser la idea llavor d'un altre dels nous experiments que s'estan fent dins del món del transport per resoldre la greu situació de la mobilitat i la pol·lució a les ciutats. El diari 20 minutos s’ha fixat en un prototip d'autobús intel·ligent molt semblant a un tramvia i capaç de circular seguint línies blanques pintades a terra.

Ha estat fabricat a la Xina i té característiques de tramvia, com la seva llargària, 30 metres, modulable quant al nombre de vagons i capacitat, per a unes 300 persones. Però també té característiques d'autobús, ja que circula sobre l'asfalt amb pneumàtics.

Si vols saber més coses d'aquest nou vehicle de transport autònom i zero contaminant que s'està provant a la Xina, l'article enllaçat te'n fa cinc cèntims i conté un vídeo del seu funcionament.

Darrera modificació
divendres, juliol 7, 2017 - 08:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/tram-bus-xines-autonom-demissio-zero